Ciaté

Jag testade mitt nya caviar-lack från Ciaté, dagen till ära, hehe.
 
Det känns som att jag kommer lämna ett spår av små pärlor efter mig. Hoppas det går bra ändå. Jag vill verkligen inte ha små pärlor i datorn!
 
Snart ska jag i alla fall byta om och sen ska jag till Anna och Elly. Jag ska ha med mig kameran och stativet också, så jag hoppas verkligen att vädret blir lite bättre inatt så jag får några bra bilder på fyrverkerierna.
 
Gott nytt år!

Jag & Anna

Jag har precis kollat igenom bilderna jag och Anna tog på oss när hon var här. Tyvärr (för Anna i alla fall...) så blev det mer fokus på mig än på henne, men jag ser faktiskt förvånansvärt bra ut på oväntat många bilder, höhö.
Jag försökte hitta en bild där båda ser bra ut, för vi förstörde lite för varandra. När jag såg bra ut gjorde inte Anna det och när Anna såg bra ut gjorde inte jag det... Och ungefär hälften av bilderna är oseriösa, haha. Men det är kul att titta på.
 
Sen har jag på mig en av tröjorna jag köpte (den är verkligen jättemysig!!). Och jeansen är också nya, men dom syns inte så bra.

Mina julklappar

Detta inlägget skulle kommit upp igår, men av någon anledning publicerades det aldrig...
Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Ritplatta | Ciaté Caviar Manicure Nagellack | My Passport Hårddisk | Mumin-mugg | Nagellack | Presentkort Bio | Halsband | Armband | Bok | Nattlinne
 
Det var nog allt jag fick i julklapp i år, utom en "pulka" typ, hehe. Men den fick inte plats så jag orkade inte fota den också... Jag ska prova caviar-lacket snart, så det ska bli spännande!
Jag är jättenöjd med allt jag fick! Tror inte jag önskade mig något annat, så det var bra. 
 
Nu ska jag nog leka lite med ritplattan, och sen ska jag, Anna och Elly åka skridskor.

Fler julbilder

 

Monopol

Jag och Anna har precis spelat klart monopol. Gissa vem som vann denna gången!? ;)

Vi var och shoppade idag. Både i stan och på Frölunda Torg, haha. Jag köpte lite saker som jag kanske visar typ imorgon (fast så är det ju "imorgon" "idag", hehe)...

Tomtebloss

Det har ju knappt kommit upp några julbilder på bloggen. Hur är det möjligt?! Men nu har jag i alla fall några på lager.
 

Ska jag köpa..?

Från BikBok

Jag såg denna för kanske en vecka sen och ville verkligen ha den. Då kostade den 349 kr. När jag kollade på den i affären var den extremt stor, så jag började tveka, men nu är den på rea för 174,50. Så frågan är om den är värd det...
 
Jag ska till stan/Frölunda Torg imorgon med Anna så jag funderar på att köpa den ändå. Den är ju värd 174,50 tycker jag. Och sen får jag väl lite plats över i den helt enkelt, haha.

Svar på frågor

Vilken kamera har du? Du har nog sagt det förut menmen.. 
Jag har en Canon EOS 500D som jag är väldigt nöjd med! (Kolla fliken "Min kamerautrustning" för att läsa mer om det)

Vad för sorts musik lyssnar du på? Pop, house osv? 
Jag lyssnar på lite olika, men om jag skulle välja en genre så skulle det vara house.

Vad hade du för slutpoäng när du slutade nian?
310

Är gymnasiet bättre än högstadiet eller vad tycker du?
Mycket bättre!

Hur många seriösa förhållanden har du haft? 
Inga :/

Är du oskuld? 
Japp

Har du kysst en kille än?
Faktiskt inte

Är iPhone 5 en bra telefon?
Jaa, den är väl typ som iPhone 4s fast kanske liiite liiite bättre. Det kanske inte är värt att köpa en femma om man har 4s, men det hade ju inte jag så jag är väldigt nöjd med den :)

Tränar du på gym osv?
Nej, har aldrig varit på något gym. Jag spelade tennis från trean till nian, men sen dess har jag inte tränat någonting alls. Utom i skolan då.

Du är inte helsvensk va? Vilket land kommer du ifrån? 
Min mamma kommer från Ungern.

Vad tycker du om folk som är mellan 14 - 16 år som festar, super, röker, ligger runt osv osv. Någon speciell åsikt kring det? 
Dom får väl göra vad dom vill med sina liv, men jag fattar inte grejen med att röka, dricka, bli full och vara allmänt "dum". Det är inget jag håller på med.

Tycker du att det är okej med push up? Eller tycker du att det är horigt, slampigt osv att ha det? Eller upp till var och en vad man vill ha? Skulle va kul att veta vad du tycker om det pga tjatet som uppstår ifall en tjej visar lite bröst på exempelvis facebook.
Jag har inget emot push up, men sen beror det på vad man har för tröja över. Om man har en extremt urringad så kan det ju lätt bli "horigt/slampigt". Och dom som lägger upp såna bilder väljer ju då att ta ur en vinkel som visar ännu mer. Folk får väl göra vad dom vill, men det är dumt när "mindre" tjejer lägger upp såna bilder på sig själva. Jag tror inte att dom riktigt fattar vad det kan få för konsekvenser, och jag tror också att det mest är folk som behöver mycket bekräftelse som gör det. Jag är liksom nöjd med mig själv, jag lägger knappt upp några bilder alls på mig ju, för jag tror att ingen bryr sig, haha. Men jag tror att tjejerna som lägger upp massa bilder på sig själva behöver höra från andra att dom ser bra ut, för dom tycker kanske inte det själva? Och lägger man upp bilder som "visar mer" så får man ju kanske mer likes och komplimanger, även om det egentligen kanske är "fel".
Vad långt det blev där, haha... Men hoppas du fattar ;)
 
när du ska klippa ut en hel person på photoshop, så att bara personen kommer med in i ett nytt lager, vad använder du då för verktyg eller hur trycker du för kommando?
När man ska klippa ut något ur en bild i Photoshop så är det ju smart om bakgrunden i bilden är ganska enkel. Fota mot en vägg eller på sängen till exempel.
I Photoshop använder jag magnetlasso eller polygonlasso ---->
Magnetlasso är bra om man har en enkel bakgrund. Då dras markeringen liksom till objektet man vill markera och så behöver man knappt fixa något med markeringen efteråt. Men om magnetlassot inte följer det du vill markera så kan man dra med polygonlassot. Då gör man raka streck där man själv vill. Det är lite svårt att förklara men testa så fattar du nog!
När objektet är markerat som man vill ha det så går jag in på Markera->Ändra->Ludd... och beroende på hur stor bilden är så väljer jag att ha olika mycket ludd. Men ungefär 2-5 brukar funka. Då blir kanten på markeringen inte så skarp, så när man klistrar in den i en annan bild så smälter den in bättre.
Och sen så är det ju bara att kopiera bilden och sen klistra in den där man vill ha den, t.ex. i ett nytt lager då.
 
Varför har du brunt hår? 
Varför inte, haha ;P Nä, men det är min naturliga hårfärg och jag vågar inte färga det :P Tror inte jag skulle passa så bra som blondin, t.ex. Dessutom gillar jag mitt hår som det är.

Hur säger man emelie är cool på ditt språk? :D 
På ungerska, antar jag då... Men eftersom cool är ett engelskt ord så blir det bara Emelie cool, hehe. Lite bäbis-aktigt. Fast jag tror inte att man använder ordet "cool" på ungerska, men jag kommer inte på något annat som betyder samma sak, hehe.
 
berätta 5 saker vi inte vet om dig :D
1. Jag har linser. Ser jättedåligt utan dom (eller glasögon)
2. Jag gillar att resa och har varit i tolv länder och flugit ungefär 70 gånger.
3. Jag har svårt att lita på folk, tror jag. Det märks nog inte, men jag ifrågesätter väldigt mycket som folk säger så att jag inte blir besviken om dom skulle ljuga/inte hålla vad dom lovar.
4. Man skulle kunna säga att mitt motto är "Hoppas på det bästa men förvänta dig det värsta". Det är kanske lite sorgligt, men jag blir i alla fall inte lika sårad som jag skulle bli om jag trodde att allt skulle gå som jag vill hela tiden.
5. Jag gillar faktiskt matte och jag är ganska bra på det.
 

Dixie & Tino

Igår skulle jag ut i skogen med Anna, Elly och Tino. Jag hade hoppats på att det skulle bli lika bra ljus som när vi åkte pulka, men det blev det så klart inte. Istället träffade vi på Dixie och hennes matte på vägen, så dom följde med oss.
Dixie är på bilden i mitten, och Tino längst ner. Visst är dom söta?!
 
Bilderna är tagna med 50mm-objektivet.

Gissa vem som fick en ritplatta i julklapp! ;)

Jag har suttit och ritat ett tag nu, och det går bättre och bättre. Det är riktigt kul! Gjorde en liten tomte och en gran bara för att det är jul också :) Det blev ganska enkelt, men ändå bra tycker jag. För att vara första gången. Jag älskar att man kan flytta på det man har ritat, att man kan ångra och att det finns lager! Det blir så mycket lättare på datorn.

Julklappar!

Nu sitter jag med Emelie och Annelie på espresso house och delar ut julklappar.
Varm choklad med marshmallows är typ det godaste som finns!!!

Jul på Liseberg

Liseberg!

Jag kom hem från liseberg för ett tag sen och kollar nu på pirates of the caribbean. Jag fotade ganska mycket tror jag, så nu har jag något att visa ett tag framöver.
Iphone-bild så länge...

Fick en julklapp idag

Foto: Anna
 
Anna är här nu, så vi bytte julklappar. Jag fick såna armband som jag hade önskat mig! Jättesöta!
Vi ska till Liseberg lite senare, och jag hade tänkt fota till min tidning, så förhoppningsvis får jag massa bra bilder!

Julklappar

...För jag är inte riktigt som andra och tar kort på vad jag har köpt istället för vad jag har fått.
Halvsnyggt photoshop-coallge...

Jag köpte en bärnstens-berlock till min mamma för det vet jag att hon vill ha, fast hon inte riktigt vet om det än, haha, och så köpte jag en te-burk och lusse te till pappa. Och det luktar jättegott! Mest apelsin, men också lite kryddigt. Ser fram emot att smaka på det!

Naked Juice bar

Sitter med Elly på Frölunda torg och har precis köpt klart mina julklappar! Vi testade var sin smoothie på Naked Juice bar. Lemon Flu Fighter. Väldigt gott!

Okej...

För att fira jullovet eller något så har jag en liten frågestund då.
Skriv allt ni undrar som ni tror att jag kan svara på i en kommentar till detta inlägget så svarar jag om ett tag :)

Jag vill ha snö!

Det var ju så mycket snö här i Göteborg nyss, men i helgen så regnade det och allt förstördes. Nu hoppas jag att det för en gångs skull faktiskt blir en vit jul här!

Kolla vad fint det var för två veckor sen!

Bild på mig

En bild från när jag och Anna var ute och fotade för ett rätt så bra tag sen. Tycker det är så fina färger i bilden!
 
Det är så skönt att jag slutar om två dagar! Äntligen jullov! Snart...
Idag lämnade jag in dom två sista uppgifterna vi hade. Så nu är det bara bokpratet kvar på onsdag förmiddag, men det kan jag ju uppenbarligen babbla på om lite, så det ska nog gå bra.
Och imorgon behöver jag inte gå på första lektionen så jag börjar 9.45. Ska bli skönt med lite sovmorgon för jag är ganska trött nu. Frågan är om jag orkar stiga upp tidigare och kolla på julkalendern... Dagens i-landsproblem igen.

Godmorgon!

Ska snart till skolan men tänkte lägga upp denna eftersom det är jul om en vecka...
 
Den är gammal men fortfarande rolig, hehe. Vita renen är ju så söt!

Rubinröd 2.0

Jag klar med mitt bokomslag! Nu är jag riktigt nöjd med det jämfört med innan. Kan bara inte bestämma om texten bakom ska vara med eller inte... Hade ju tänkt ha det från början men så blev det för plottrigt så jag tog bort den. Men efter att jag har ändrat bakgrunden så ser ju texten bra ut!
 
Jag har precis skrivit 1026 ord (nästan två A4!!!) om detta här, på min skolblogg, så vill ni veta mer kan ni ju spendera närmsta timmen med att läsa det. Ja, jag överdrev lite med timmen där...
 
Men shit, 1026 ord lite sådär spontant! Herregud! Klistrade in hela i word bara för att kolla hur långt det var. Man kan ju säga att jag blev riktigt förvånad!

Svar på kommentar

Tack så mycket för din kommentar och alla komplimanger! ♥
Grejen är att jag inte tror att jag skulle få så många frågor om jag hade en frågestund, hehe. Men om någon undrar något så är det bara att skriva en liten kommentar så svarar jag på det!
 
Fotografer brukar ju mest gilla att stå bakom kameran så det är därför jag inte syns så mycket ;) Men jag ska försöka bättra mig nu då.
 
Om det ändå är någon som vill ha en frågestund - KOMMENTERA inlägget så kan jag fixa det!

Monopol

Jag har precis kommit hem från Anna och Elly. Vi gjorde egentligen inte så mycket, men jag hade med mig kameran för jag tänkte att jag var tvungen att använda den lite när jag ändå hade lånat ett objektiv och allt.
 
Vi spelade i alla fall Monopol. Lägg märke till att det är Göteborg-monopol också! Jag ägde bland annat Gustav Adolfs Torg, Kronhuset och Feskekörka, haha.
Här är alla mina pengar...
Eller inte... Elly vann, men jag kom i alla fall inte sist!
 
Och sen drack vi julmust!
Mycket intressanta bilder!!

Tråkdag

Hoppades ju verkligen på att det skulle bli likadant väder denna helgen som förra, men det var tydligen för mycket begärt. Jag som så gärna ville ut och fota! Och det kanske jag hade kunnat om någon ville följa med mig ut, men nä, nä (och jag är inte en sån person som tycker att det är skönt att gå ut själv). Så istället har jag bara varit inne hela dagen och legat på soffan. Nu känns det som att klockan är typ tio bara för det och jag är typ helt rastlös. Hade verkligen behövt komma ut lite...

Jag har i alla fall lyckats fixa lite med mitt bokomslag så nu ser det bättre ut. Men det är inte klart än och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att det ska bli det, haha.

Här är en iphone-bild från förra helgen. Om jag bara hade haft med mig kameran då. Och gärna lånat 50mm objektivet, hehe.

Pingvinskal ♥

Hihi, titta vad jag köpte idag! Ett pingvinskal! Så gulligt!
 
Sen köpte jag också ett vanligt genomskinligt vitt skal också. Ifall jag har lust att njuta av hur tunn det är meningen att min mobil ska vara, haha.
 
Jag är så glad nu också. Det är fredag, jag har lånat ett 50mm-objektiv från skolan som jag ska använda i helgen,  hade jag tänkt (fotade skalet med det också). Om vädret tillåter. Och så har jag inte så mycket läxor heller. Jag hade tänkt göra klart mitt bokomslag, men inget annat. Och snart är det lov!! :D

Grattis Anna!!

Idag fyller världens bästa kusin år, så gå in och kolla hennes blogg här, här eller.... HÄR! (Eller om det var för svårt så kan du klicka på bilden)

Julmust ♥

Sitter och pluggar och dricker julmust, men snart ska jag kolla på julkalendern för det missade jag ju imorse.
Jag har bara två "prov" kvar att göra. Samhäll imorgon, och sen ska vi ha bokprat på onsdag då vi ska visa upp våra bokomslag som vi har gjort. Jag är inte klar med mitt än, och jag har kört fast lite för det blev helt fel, så jag vet inte vad jag ska göra med det...
Såhär ser det ut i alla fall. Kommer typ få A på genomtänkthet och F på utseende, hehe. Fast läraren tyckte att det såg bra ut så vi får se...

Sovmorgon igen! :D

Jag måste bara säga igen att min skola är så bra.
Till exempel så börjar jag 12.30 imorgon! Har engelska och idrott, då vi ska spela beachvolleyboll, och sen slutar vi. Det ska ändå bli så skönt med jullov snart! Längtar verkligen, för jag känner att jag behöver det lite.
 
Idag har jag köpt Annas julklapp, som jag inte kan skriva mer om, hehe, och så har jag fikat med Anna, Elly och Sanna. Sanna fick se min film som hon var med i (och hon var riktigt bra!)
Gammal bild...

Jag var bara tvungen...

Kolla tiden, höhö. Jag skäms, men jag kommer aldrig få chansen igen.

En sak till som jag önskar mig

Wacom Bamboo Pen & Touch
 
Jag tror jag skulle kunna ha så kul med en ritplatta. Nu har jag ju testat en i skolan också och jag vill jättegärna ha en egen! Det tar nog ett tag att lära sig hur den funkar, eller att "ställa om sig" från att rita på papper/använda datamusen, men det är nog riktigt roligt när man börjar bli lite bekvämare med den.

Ciate

Caviar-lack från Ciate önskar jag mig i julklapp!
Heter det ens lack om det är pärlor..? :P

Hej

Har inget speciellt att skriva... Här är i alla fall en bild från när jag och Anna var ute och fotade för ett tag sen...
Jag vill verkligen ha ett 50mm-objektiv!!!

Julklappar

Idag har jag varit och köpt julklapp till Emelie. Den är inte klar än, utan jag ska göra den lite snyggare, kan man väl säga. Jag önskar att jag hade kunnat skriva mer, men eftersom hon läser min blogg kommer det inte bli någon överraskning då. Kanske skriver om det när hon har fått den i så fall.
Så synd att jag var tvungen att ha så högt ISO. Det förstör verkligen bilden.

Lördag

Igår var jag, Anna och Elly ute och åkte pulka. Ja, ibland kanske man inte kan tro att jag går på gymnasiet... Jag önskar verkligen att jag hade haft med mig kameran för det var så fint! Perfekt ljus. Men jag hade med mig min iphone, och det blev faktiskt ganska bra bilder med den också.
Sen gick vi in och kollade på julkalendern och drack varm choklad. Anna är typ proffs på varm choklad!

Seche Vite

Jag målade i alla fall naglarna i måndags. Köpte ju ett nytt lack i 
helgen, så det testade jag. Det är det glittriga. 
Det syns säkert inte alls bra på bilden, men det är i alla fall glitterkorn i rosa, blått och vitt.
Under det har jag ett vanligt svart lack, och så testade jag mitt Seche Vite förförsta gången. Bilden tog jag igår, så det håller ju bra. Det kändes lite annorlunda att måla på också, lite tjockare.
Det var nog värt pengarna ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Matte

Så det slutade med att jag steg upp tidigare för att se julkalendern imorse ändå. Efter det satt jag och segade i soffan i en halvtimme för att jag var så trött. Ändå lyckades jag bli klar en halvtimme innan jag skulle gå till skolan. När det var dags gick jag hemifrån och kom till skolan kanske tio minuter innan vi började. Trodde jag. När jag hade låst upp mitt skåp insåg jag att vi ju började halv elva, inte tio. Så satt jag där ensam tills resten av klassen kom ungefär en halvtimme senare. Så irriterande! Jag hade ju kunnat sova i en och en halv timme till!
 
Vi har matteprov imorgon, klockan tio, hehe, så jag tänkte att det var dags att börja plugga lite på det såhär kvällen innan :P
"Gammal" bild (från förra veckan typ), men den passar så den får duga.

Dagens i-landsproblem

Ska jag upp en halvimme för tidigt imorgon för att kolla på julkalendern eller ska jag sova?

Har jag sagt att min skola är bäst?!

Annars gör jag det nu: min skola är bäst!
 
Idag började skoldagen med senaste avsnittet av julkalendern, innan vi gjorde våra bokomslag. Efter lunch, på medieproduktionen, tog våran lärare fram massa chips som vi satt och åt medan vi kollade på en gammal film med Marilyn Monroe. Some like it hot.
Haha, den var faktiskt bra. Jag brukar ju inte direkt kolla på svart-vita filmer, men jag kanske borde göra det oftare.

Motljus

En till fin bild från när jag och Anna fotade i söndags.
 
Den är jag riktigt nöjd med, men jag fattar inte vad som hände längst upp. Det är bara en mörkare rand där..?
 
Idag har vi ju "media-dag" i skolan. Två lektioner, estetisk kommunikation och medieproduktion. På esteten håller vi på med bokomslag, om jag inte redan berättat om det. Jag ska göra ett till Rubinröd, och eftersom jag jobbat så mycket med skugga innan så ska jag göra i photoshop. Så jag lånade en ritplatta under lektionen och det var så coolt! Jag vill verkligen ha en egen! Det var så kul att bara sitta och dra lite streck. Så mycket bättre än med vanlig mus!

Öppet hus

Har precis kommit hem från skolan. Jag var kvar där efter att vi hade slutat för det var öppet hus, och det var sååå kul!!! Jag och några från klassen stod och lekte med kameran med treorna som hade hand om det, det var riktigt kul!

Jag fick en fin NTI-tröja också, och en "knapp". Lägg märke till att det står "Blivande fotograf" på den!

Movitz & Bamses grav

I söndags gick jag och Anna till Movitz och Bamses grav (två hundar som jag kände väldigt bra, kan man säga). Det var väldigt fint med frost på lyktan och lite små prydnader. Igår gick jag och Elly dit också. Då såg det helt annorlunda ut. Jag kände att jag var tvungen att ta en bild för att jämföra.
Jag tycker verkligen att den första är mycket bättre. Bättre fokus, bättre skärpa/oskärpa, bättre känsla...
 

Let it snow...

Försökte mig på att fota snön när jag var ute med Elly och Tino nyss... Det gick ju sådär. Snöflingorna ville inte riktigt sammarbeta med mig. Inte ljuset heller. Därför fick jag ha väldigt högt ISO igen. Inte bra, inte bra.
Tino var bättre på att sammarbeta. Första bilden på honom blev kanske inte så jättebra, men den andra ser han bättre ut på. Sen att bilderna är överredigerade för att det var så mörkt är en annan sak...

Löv

Två bilder från igår när jag och Anna var ute och fotade. Jag lånade hennes 50 mm-objektiv, så det var kul att testa något annat än mitt standardobjektiv. Det har riktigt låg bländare jämfört med mitt, så det passade bra att fota närbilder.
Fler bilder från igår kommer jag lägga upp under veckan, men nu ska jag ut med Elly och Tino och fota snön :)

Snö! :D

Tog en bild bara för att, den blev ju inte speciellt fin direkt...
 
Idag när jag vaknade och tittade ut genom fönstret blev jag väldigt överraskad av att det snöade. Det var stora snöflingor också, så jag blev jätteglad. Sen är det ju också skönt att inte behöva gå till skolan idag, så jag ska kanske ut lite senare och försöka få lite finare bilder på snön.
Men först måste jag verkligen plugga till idrottsprovet...

Frost på fönstret

Igår när jag vaknade och tittade ut genom fönstret såg jag detta..
Det ska väl ändå inte vara meningen att det blir frost på fönstret?! Det var på insidan, mellan glasen också. Där borde det verkligen inte kunna bli frost känns det som...
 
Nu ska jag fortsätta plugga lite, så jag slipper göra så "mycket" (inte för att vi har många läxor, direkt) imorgon då jag är ledig!

Sötaste julklapparna

Från Gina tricot.
Särskilt armbanden längst upp gillar jag väldigt mycket. Ifall någon kanske funderar på julklappar till mig ;) Hehe, nej men kanske...

1 December

Idag har Anna varit här (och det är hon fortfarande), så det är därför det har varit lite dålig uppdatering. Men vi håller på och försöker hitta på lite roliga saker. Bland annat ska vi spela in en liten film som antagligen kommer upp imorgon! Hoppas den blir rätt så bra ändå.
Vi var på torget idag också, och shoppade lite. Skriver mer om det någon annan gång.
 
Nu sitter vi och kollar på julkalendern, hehe. Dagens höjdpunkt i december, typ...
Clarion Hotel Post är julpyntat på ett lite annorlunda sätt... Det går ett "band" runt hela byggnaden.