årsresume 2013

Jag firade in det nya året med Anna, Elly och Maria. Spelade Monopol, åt god mat, kollade på fyrverkerier och pratade ut om allt möjligt. Ett perfekt avslut/början på ett år. Jag hade lite tråkigt, så jag testade även på att göra en cinemagraph och päls-bokstäver, hittade årets första skott, lärde mig lite nya saker i Photoshop och fotade både Anna och Elly. Dessutom gjorde jag ett skivomslag i skolan med Sanna som modell, och med lockigt hår var jag modell åt Annelies omslag. Jag upptäckte även Banksy och fick för mig att gymma, men blev sjuk under min "prova-på-vecka".
I februari lånade jag hem 100mm Macro-objektivet två gånger och med det fotade jag några av mina absoluta favoritbilder. Jag och Anna flög även upp till Ö-vik själva, för att hälsa på våran farbror/morbror och hans fru. Där uppe åkte jag både längdskidor och "vanliga" skidor för första gången, och insåg att jag var riktigt duktig på det för att vara nybörjare! Precis som i januari hade jag inget att göra någon dag, så jag tog fram ritplattan och ritade av Anna. Jag kommer ihåg att jag blev förvånad över hur bra det gick haha. I skolan fick jag också testa på gatukonst, vilket var intressant.
I mars målade jag tydligen naglarna med plastfolie, haha, och misslyckades totalt med att fånga vattenångan från mitt te på bild till en fotouppgift, trots att jag försökt ställa upp en ministudio hemma, med olika ljus (till slut fick jag photoshoppa dit ångan, men det gilldes inte som fotouppgift). Jag tänkte istället fota min älskade solnedgång från balkongen, men misslyckades även där. Både solnedgången och soluppgången dagen innan uppgiften skulle vara inne var inte så speciella, men på kvällen samma dag var den nästan finare än någonsin. Jag började tagga att våren var på väg och köpte lite färgglada kläder och en skinnjacka. Sen redigerade jag även om en gammal bild på Elly, och ritade av Foki på samma sätt som jag ritade av Anna några veckor tidigare. I skolan försökte vi samla in pengar till Star for life, bland annat genom att sälja godisspett :) Jag och Anna fick även för oss att skaffa en youtube-kanal, så vi gjorde en film (vår enda hittills...). Månaden slutade lite dumt med högre feber än jag haft på länge, dagen innan vi skulle åka till Venedig. Den 19:e mars var också första gången jag någonsin körde en bil. Jag började alltså övningsköra, och jag kommer ihåg hur läskigt det var första gången pappa spontant tyckte att jag skulle köra ut på en trafikerad väg haha.
Första april åkte alltså jag och mina föräldrar till Venedig. Vi flög över alperna och jag kommer ihåg att jag blev förvånad över hur många berg det var haha! Till Venedig hade jag lånat 24-105-objektivet och fotade även där några fina bilder. Jag lånade även hem 90mm-objektivet någon vecka senare. Det hade jag med mig till mina kusiner, där jag fick några riktigt bra bilder på deras katt. Tyvärr, klantig som jag kan vara, råkade jag ta bort bilderna utan att ha lyckats lägga över dom på datorn. Jag hade lite tur i oturen i alla fall, för fyra av bilderna hade jag hunnit lägga upp på bloggen, så dom har jag i alla fall i litet format. I slutet av månaden lånade jag 17-40-objektivet och drog med mig Anna och Elly för att fota solnedgången vid Älvsborgsbron. Bilden på svanarna gillade jag egentligen inte först. Jag hade velat ha dom mer till vänster i bilden, men med tiden har det blivit en av mina favoritbilder ändå. Jag har insett att det är okej att dom är lång till höger, för då ser man deras "spår" i vattnet och jag tycker att det lyfter bilden på något sätt.
I maj gick jag på min första dejt (haha, jaa, det visste ni kanske inte! Fast dom flesta som läser detta känner väl mig, så då vet ni ändå). Jag lånade mitt älskade 100mm-objektiv igen och fotade både i skogen här hemma, i Botaniska och i Slottsskogen. I Botaniska träffade jag och Anna en översocial ekorre och jag fotade ytterligare några av mina absoluta favoritbilder. Med samma objektiv som förra gången. Anna och Elly bjöd även på pannkaks-brunch. I skolan, på esteten, höll vi på med synvillor så jag och några ut min grupp "välte upp-och-ner på ett skåp" ;) Bland annat. Jag anmälde mig till Guldsköldsgalan, men vann inget (blev inte ens nominerad...) och upptäckte att det finns Snapple i Sverige också ♥
I juni bloggade jag väldigt lite, vilket jag tycker är lite synd nu när jag kollar tillbaka i arkivet. Jag började i alla fall bli bättre på att övningsköra och körde runt en del i Majorna. Midsommar spenderades på Annas och Ellys land med Isa. Vi badade (för första gången det året för min del) och hittade en bortsprungen hund som sprang bort igen dagen efter att ägarna hade fått tillbaka den. I slutet av månaden hade jag och Anna spontan-picknick i stan och fotade sedan utsikten en bit ifrån där jag bor.
I juli åkte jag och mamma till Bratislava där vi bodde hos hennes kompis. Vi åkte även över till både Wien, där jag blev väldigt positivt överraskad av att dom hade Forever 21, och Brno. Sedan åkte vi ner till mormor i Ungern. Jag kollade på serier, shoppade mycket och träffade massa vänner och släktingar. Vi hälsade också på mina kompisar Ditta och Petra som bor i en annan stad, en bit från mormor. Jag fotade Ditta på en fin blommig äng (skulle gärna hitta en sån igen och fota lite mer nu!) och hittade ett stort träd fullt med getingar och humlor som jag också fotade. Trots mitt objektiv, som jag började inse var riktigt dåligt, är bilderna därifrån också några favoriter.
I augusti åkte jag till Fiskebäckskil med mamma och pappa, där vi bodde hos pappas kompis familj. Vi åkte även ut på en liten kanot-tur och mitt i allt började det ösregna och åska. Jag och Anna började tagga att vi skulle gå på samma skola och jag och Annelie gick på en fotoutställning där jag kände en av utställarna. Vi bestämde att nästa år ska vi minsann också ställa ut våra bilder där! Jag upptäckte också Condeco och deras goda iste. Skolan började igen och jag blev besviken att vi skulle ha något slags "tema" där vi jobbade för Fryshuset istället för att ha våra inriktnings-lektioner, men jag fick ändå jobba mycket grafiskt och det var en bra erfarenhet. Jag och Anna gick också på öppningen av Lager 157, där vi stod i en onödigt lång kö... 
Skolan började komma igång på riktigt och jag blev väldigt positivt överraskad över att kursen Digitalt skapande handlade om att göra hemsidor! Jag lånade hem 85mm-objektivet för andra gången och insåg att jag inte alls ville ha det så mycket som jag först hade tänkt. Så jag lät bli att köpa det. Jag och Anna fotade i alla fall i Slottsskogen. Vi la oss bland annat i en backe för att få till mittenbilden längst upp. Ett gäng killar på skateboards åkte förbi några gånger och måste tyckt att vi var lite konstiga haha. Jag hade även min första riktiga graf-lektion och fick en uppgift att göra personporträtt. Jag insåg att jag borde pratat med Elina mycket tidigare för vi hade väldigt mycket gemensamt, och trots att jag genentligen ville göra ett personporträtt av mig själv blev det jag gjorde av Elina ungefär som jag hade tänkt göra mitt eget haha. Anna följde med min familj till Skagen, där vi bodde i en mysig stuga (jag och Anna sov på loftet) på en camping där det fanns pool, TV-spel, pingisbord, rätt rolig lekplats, minigolf och fotbollsplan. Bland annat. I Skagen tog jag ännu fler av mina favoritbilder. Vädret var verkligen perfekt att fota i när vi var där! Jag och Anna spelade även tennis. Det var första gången på två år för mig.
I oktober hjälpte jag och Anna till på våran kusins filminspelning och hängde med trevliga personer kring en lägereld i Slottskogen. Jag lånade också hem både kamera och objektiv för en gångs skull, och insåg då hur dålig även min kamera är. Jag körde till Amundön där jag fotade jättefina bilder, och jag råkade även fota två bilder som passade väldigt bra ihop i ett panorama. Jag upptäckte min nya favoriträtt och lagade den. Jag tog också med mig Anna och Elly på en utflykt till Strömensberg, där jag bodde tills jag var 6-7 år. Vi hade planerat att åka dit i flera år nästan, så det var verkligen dags nu. Jag märkte att allt var mycket mindre än jag minns det, men jag kännde mig ändå som hemma där och fick ännu större lust att flytta tillbaka dit någon gång i livet. Jag och Anna åkte till Slottsskogen och fotade väldigt fina höstiga bilder med skolans 5D Mark som jag började älska mer och mer. Jag fotade även ytterligare en av mina favoritbilder. En väg som slingrar sig in i skogen med gröna träd och orangea löv på marken. På grafen höll vi på med annonsremakes. Jag fick en väldigt bra idé till en Skittles-annons och jag blev jättenöjd med resultatet. Även läraren tyckte att min annons var mycket bättre än originalet. Bloggen fyllde ett år, jag firade att Matilda fyllde 17 hos Miina, gick på hockey med Anna och Elly och började tagga Stockholm, Bruno Mars och min födelsedag.
Den första november åkte jag och Anna till våran kusin i Stockholm. Vi shoppade massor och gick på världens bästa Bruno Mars-konsert!! Det var en av höjdpunkterna på året måste jag nog säga! På grafen gjorde vi "musik i bild", jag valde Breakeven av The Script och gjorde en liten bild av den låten. Dessutom gjorde vi några wallpapers, då jag upptäckte "giraff-filtret" i Photoshop haha. Jag blev glad för att solnedgångarna hade börjat synas från balkongen igen och fyllde år. Vi hade temavecka i skolan där vi jobbade i grupper med dom andra klasserna i tvåan och på grafen hade vi en liten sidokurs med foto.
I december hade jag, Annelie och Emelie lite adventsfika till julkalendern och jag och Anna pärlade fuck cancer-armband. I skolan gjorde jag en annons för "Mums müsli" på JRI:n. Jag beställde också hem min locktång som jag skulle få i födelsedagspresent och kunde äntligen locka håret! Jag missade också min chans att få sjunga med Sarah Dawn Finer live i TV med bara några minuter och fotade dagen innan lovet Anna och Elly i studion. Jag målade både "snö-naglar" och "jultröje-naglar", saknade snö, firade julafton tillsammans med Anna och shoppade på mellandagsrean. Nu ska jag snart åka in till stan med Anna och Elly och kolla på fyrverkerierna. Sen ska vi fira nyår hemma hos mig och det blir säkert lika bra som förra året och året innan!
 
Grattis om du orkat läsa all text! Annars hoppas jag i alla fall att bilderna var roliga att titta på :)
 
Gott nytt år allihopa! :)

Bild från julafton

Gud vad brusig den blev hehe... Detta är i alla fall en till bild från julafton. En som jag inte snodde från Annas blogg haha. Vi lyckades matcha varandra ganska bra. Halva jag var svart och halva röd. Anna var tvärt om. Sen ser man lite att jag hade lockat håret, men det hade redan hunnit gå ur efter bara några timmar :(
 

Juliga naglar

Anna har tagit bilden :)

Såhär såg alltså mina naglar ut för några dagar sen, bland annat på julafton. Nu är nagellacket dock lite avskavt och naglarna väntar på ett nytt lager lack inför nyår. Frågan är bara vilket det blir...

Mellandagsrean

"Imorse" (typ klockan ett, men vi båda vaknade då haha) frågade Anna om jag ville åka till Frölunda Torg med henne, och det ville jag, så vi åkte dit och kollade lite på rean. Eftersom jag lyckades köpa lite saker idag också tänkte jag att jag kunde visa upp det :) 

Svart stickad tröja - Gina Tricot, Rosa T-shirt - BikBok, Armband - BikBok, Bh - H&M (från igår), Sport-bh - Gina Tricot
Den stickade tröjan har jag kollat lite på innan, men inte orkat köpa. Den har i alla fall lite virkade detaljer på axlarna. Och sen köpte jag ju en halsduk igår också men den fick inte vara med på bild haha.

27 december

Gammal bild igen...
 
Idag var jag i stan med Anna och Elly och kollade lite på rean. Hittade bara en halsduk och bh för sammanlagt 125 kr. Det var inte så mycket, men däremot väldigt värt! :)
 
När vi var klara i stan gick alla hem till sig och åt, och sen kom Anna och Elly över till mig. Det är inte så ofta vi är här men jag måste säga att jag gillar det mer nu när mitt rum är så mysigt haha. Vi spelade i alla fall frågespelet pappa fick i julklapp, kollade på På spåret och spelade Risk (som jag på något otroligt sätt vann efter att ha legat under totalt ett tag!) En trevlig kväll helt enkelt :)

Slappdag

Snodde bilden från Annas blogg. Den är tagen när jag var där på julafton :)
 
Som rubriken säger har jag bara tagit det lugnt och inte gjort något speciellt idag. Utom att jag fick för mig att träna lite, vilket är ganska speciellt i och för sig... Annars har jag bara kollat på vänner i några timmar, och sen läst Nyckeln.

årets julklappar

Igår runt klockan två åkte jag och min familj hem till Anna. Vi kollade på Kalle Anka, åt julmat, delade ut alla julklapparna och spelade spelen vi fick. Jag måste nog säga att det var den bästa julaftonen på ganska många år! Hoppas vi gör detta till en tradition nu :)

Eftersom det var min namnsdag igår också fick jag tre presenter innan vi åkte. Två toppar och en ljusslinga. Jag trodde inte jag skulle gilla att det hängde ner massa små slingor men det blev faktiskt jättemysigt! Så detta är nog till och med bättre än en "vanlig" ljusslinga. Jag älskar att vara i mitt rum nu haha :)
Det på den nedersta bilden fick jag i julklapp.
Risk, horoskop-bok (haha asså fattar inte varför jag fick den??), Idiotkunskap-spel, shea body lotion, nagelfil/"buffer", tre nagellack (ett "sugar nails"), "nagelblåsar-apa" (haha), Fazer choklad, 100 kr, två bio-presentkort, BikBok-presentkort och Moderskeppet Guld.
 
Jag fick alltså det mesta av det jag önskade mig, så jag är jättenöjd. Särskilt för Moderskeppet, asså jag kommer sitta och nörda det haha! Jag funderar dock på att spara det tills i sommar för då får jag ut mest av det, men samtidigt vill jag ju kolla nu!! Får se hur jag gör haha.

Vill ha snö!!

Detta var förra året på julafton. Perfekt väder!! Jag är medveten om att alla bilder är jättedåliga, men jag tycker dom visar den barnsligt glada känslan i att få leka i snön! Hoppas det blir sånthär väder denna vintern också!

Fire

Två bilder från Liseberg förra året.
 
Jag sitter och kollar på Harry Potter och den flammande bägaren nu. Älskar dom filmerna haha! Jag kände att jag förtjänade en "liten paus" från att städa/rensa ut saker i mitt rum.

Snow nails

 
För några dagar sen tänkte jag fixa mina naglar (eller egentligen har jag planerat detta väldigt länge, men nu blev det äntligen av!) Så jag tog fram lite glitter och här är resultatet! Tycker det blev perfekt och vintrigt! Det ser verkligen ut som gnistrande, orörd snö.

Jullov!

Canon EOS 500D + Canon EF 50mm f/1.8 II
Bilder från förra julen

Idag var alltså sista skoldagen för mig, så nu har jag äntligen lov!! Fast det känns verkligen inte som det. I så fall känns det mer som höstlov än jullov, vilket är lite synd. En stor del av julen är ju att se fram emot julafton, och att börja få in den mysiga känslan några veckor innan. Men där ligger jag ju lite efter kan man säga...
 
Jag har i alla fall skrivit en liten (lång) lista på saker jag hade tänkt göra på lovet så jag tänkte dela med mig av den :) Jag kommer säkert komma på massa andra saker som jag ska göra så jag kommer verkligen inte hinna allt! Det feta är i alla fall viktigast, och det kursiva är tveksamt om det blir av.
 
- Se klart PLL med Anna & Elly
- Se Ravenswood med Anna & Elly
- Rensa sminklådan
- Rensa skrivbordet
- Måla om mina möbler
- Träna (hahaha good luck...)
- Träffa Clara och Ida
- Träffa Sanna
- Shoppa på rean
- Söka sommarjobb
- Måla jultröjenaglar
- Läsa Nyckeln
- Baka macarons
- Rensa alla bilder i Bridge
- Fixa bloggdesignen (ooohh...)
- Spela squash
- Rensa kläder
Övningsköra
Säkerhetskopiera datorn
- Åka skridskor

Mina fina kompisar

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 24-105 f/4.0L IS USM

Idag blev jag äntligen klar med det sista skolarbetet vi har innan lovet! En redovisning och en debattartikel. Båda gick nog rätt bra. Det är så skönt att ha gjort allt nu! Det finns ingen stress över uppgifter som ska bli klara längre! Och imorgon är sista skoldagen, sen har jag lov!
 
Idag, efter skolan, kom Anna och Elly till mig för jag hade bokat studion så vi kunde fota lite, och det blev nog några bra bilder :) Tyvärr skrev jag debattartikeln på lektionen innan, och jag hann inte riktigt bli klar i tid så vi förlorade typ en halvtimme på det. Vi hade alltså bara en timme i studion istället för 90 minuter så jag kände mig inte helt klar när vi var tvugna att gå. Och då hade vi fixat om ljuset och bakgrunden för inte så länge sen, så det hade precis blivit som jag ville ha det! Men det var ju kul ändå, så jag får helt enkelt se till att boka studion igen efter lovet så jag kan ta lite fler bilder :)

Sista skolveckan 2013!

Bild från Liseberg förra året.
 
Idag skrev jag alltså min debattartikel på engelskan (på lektionstid). Först skrev jag så det blev typ 300 ord (den skulle vara 300-500) så jag tänkte att jag fick ändra om lite, men då blev det typ 550, så då fick jag ta bort ett helt stycke haha. Men det är i alla fall jätteskönt att ha gjort det nu. Då är jag mer förberedd för svenskan också, där vi ska göra samma sak... 
 
Efter skolan (eller egentligen under graf-lektionen hehe, för läraren var sjuk) gick jag och Elina till Nordstan och köpte lite julklappar. Från att ha köpt en har jag nu bara en kvar! Det känns också jätteskönt att slippa tänka på det. 
 
Och igår var jag, mamma, pappa och pappas kompis familj på restaurang för dom var och hälsade på i Göteborg. Hade typ aldrig träffat dom förut, men det var trevligt ändå haha :) God mat också, det är alltid bra!

Grattis Anna!

Idag fyller en av mina bästa kompisar (och kusiner) 16 år så vad passar bättre än en bild på mig och Anna från förra vintern?! :) Snart ett år sen tog vi denna bilden haha.
 
Mitt liv dom senaste dagarna har bestått av väldigt mycket plugg. Sen i onsdags är det typ allt jag gjort på fritiden eftersom vi hade en historiainlämning igår, men nu när jag är klar med den känns det mycket bättre! :) Dock har jag fortfarande matteinlämning, två debattartiklar att skriva (typ som prov, alltså på lektionstid) och så ska jag redovisa min müsli-annons haha. Yeey, tagga... Men det är ändå okej, för om fem dagar är det jullov!!
 
Idag tillät jag mig att ta en liten paus efter allt pluggande (fast jag pluggade ändå matte i någon timme hehe), och gick ut med Anna och Elly. Sen följde jag med dom hem och kollade på PLL och åt chips. Standard nu för tiden haha. 

Insamling till Musikhjälpen

Idag skulle vi samla in pengar till Musikhjälpen i skolan, så jag och några från klassen stod på stan och sjöng lite olika låtar. När vi var klara gick vi förbi Musikhjälpen och stod där ett tag, men jag och typ halva gruppen gick tillbaka till skolan. Resten stannade tydligen kvar, och det gjorde dom rätt i för dom fick vara med och sjunga en låt på TV!!!! Sarah Dawn Finer önskade Umbrella av dom och gav oss en hundralapp! Jag blir lite sur/irriterad på att jag var tvungen att gå därifrån! Det är ju så himla coolt att dom fick sjunga med Sarah också!
 

Perfekta lockar


Efter skolan idag åkte jag och hämtade ut ett paket som hade kommit. Det var min locktång som jag fick i födelsedagspresent! Så nu har jag testat den och jag gillar den verkligen! Har väl inte så mycket att jämföra med men jag är nöjd! :) Hoppas lockarna håller imorgon också bara! Tyvärr är ju inte mitt hår så bra på att vara lockigt hehe...

Musikhjälpen

Bild från förra vintern. Orkar inte redigera en ny nu hehe...
 
Nu har jag varit lite dålig på att blogga ett tag, men förhoppningsvis blir det bättre snart! Jag har ändå inte gjort så mycket. I lördags övningskörde jag, och det är väl det mest intressanta jag har gjort under helgen haha. Men det gick "ovanligt" bra denna gången. Jag gjorde inte något fel alls (inget jag märkte i alla fall hehe), och det är första gången jag varken får kärringstopp vid ett rödljus eller typ kör för nära något. Tror pappa var väldigt lugn hela tiden denna gången, och blev inte stressad över att jag gjorde något fel. Så det är ju bra! Det är kul att jag börjar märka att det går bättre nu. Så om ett år kanske jag har mitt körkort :)
 
Nu har jag precis kommit hem från stan. Jag, Anna och Elly var och kollade på "invigningen" av Musikhjälpen på Gustav Adolfs torg. Jag såg typ ingenting, så det var rätt onödigt. Särskilt eftersom jag kommer gå förbi där varje dag sen... Men det var väl trevligt att hitta på något med dom, för det händer tyvärr inte så ofta längre.

Mums müsli

På JRI:n håller vi på med annonser för müslin "Mums", så man ska välja olika målgrupper som man sen ska göra annonsen åt. Jag valde småbarnsmammor (fråga inte varför haha) som ska köpa müslin till sina barn då... Jag är inte helt klar med annonsen än, men jag blev tvungen att göra en förpackning också (som jag ska ha med på annonsen) så den tänkte jag visa i alla fall :)

Fuck cancer


Idag efter skolan gick jag och Anna till Centralstationen för att pärla lite fuck cancer-armband, och så köpte vi varsitt som vi hade gjort :) Perfekt tillfälle att skaffa ett sånt kände jag! Det är ju lite coolt att ha pärlat det själv tycker jag.

Hollister

 
Jag tänkte visa vad jag köpte i Stockholm när jag och Anna var där på lovet. Bättre sent än aldrig haha.
Jag köpte nästan bara saker på Hollister. Uppenbarligen. Första gången vi var där (en lördag på höstlovet) var det typ en halvtimmes kö utanför! Helt sjukt tycker jag, men sen gick vi dit på måndagen igen och då var det ingen kö alls. Mycket skönare! :)
 
I alla fall så köpte jag då en vit stickad tröja, en trekvartsärmad randig tröja, en rosa t-shirt, ett par ljusa slitna jeans, ett par (perfekta) shorts haha och två body mists (en av dom är julklapp till Anna och Elly men eftersom jag var klantig och hade den framme när dom kom hit senast vet dom redan att dom ska få den höhö).
 
Sen köpe jag också en ring på Brandy Melville som är jättesöt! Och ett enkelt grått linne på Bik Bok som jag egentligen bara köpte för att det var 4 för 99 och Anna bara hittade tre saker hon ville ha haha. Men dom glömde jag fota, och det är väl inte så mycket att se egentligen...
 
Idag hade vi squash på idrotten och det var jättekul!! Nästan bättre än tennis haha. Utom att bollarna studsar så lite. Det var synd. En tennisboll kan man liksom släppa i golvet och så studsar den några gånger, men squashbollarna studsade typ hälften så högt som en tennisboll så efter andra studsen var det typ omöjligt att ta den (okej, man ska ju inte ta bollarna när dom har studsat mer än en gång, men ändå!). Det var kul i alla fall så det får jag spela igen!

Julmys

Jag har egentligen slutat nu för det är omprovsdag, men jag, Annelie och Emelie hade med oss lite fika som vi har ätit framför dagens avsnitt av julkalendern :) Nu sitter vi och kollar på trolltider istället. Det är så kul! Trolltider och Greveholm är dom bästa julkalendrarna! Jag tittade på dom hela tiden när jag var liten haha. 


December

Slängde ihop en egen liten "månads-bild" igen. Fotot är från Ö-vik :)

Idag är en såndär dag när man bara ligger hemma i mjukisbyxor och kollar på serier, så det ska jag göra. Tills pappa kommer hem, för då ska vi baka pepparkakor! :)