Snapple

Ojojoj, vad dåligt det går med uppdateringen här känner jag... Men ibland har jag helt enkelt inte lust eller tid så det får ni stå ut med.
 
Idag hade vi i alla fall crossfit på idrotten, och det var riktigt jobbigt! Jag skakar fortfarande lite vid minsta ansträngning hehe, men det var ju väldigt bra träning uppenbarligen så det är skönt att ha klarat det :)
 
Igår var jag på min kusins student efter skolan. Jag fick ju träffa Anna också, så det var trevligt. På vägen hem stannade vi på Coop, där jag hittade Snapple som jag letat efter länge. Jag drack ju det när jag var i USA för ett år sen och det var väldigt gott tyckte jag :) Så jag blev jätteglad när jag äntligen hittade det här också! Sen körde jag faktiskt hem från mina andra kusiner, så det var ganska duktigt tycker jag hehe. Jag brukar övningsköra typ där dom bor, men jag har aldrig kört dit eller hem själv.
 

Blomma

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM

En annan av mina favoritbilder från när jag och Anna var i Botaniska...

Bokillustration

Idag blev jag klar med bokillustrationen i alla fall, så nu är hela sagan inskickad och klar! Det är skönt att ha gjort det också, för nu har jag inte mycket läxor och inlämningar kvar :) Jag tycker ändå det var lite onödigt att vi skulle göra illustrationen till svenskan... Jag förstår att vi kan skriva en berättelse där, men i så fall borde ju illustrationen varit en uppgift i esteten så det var lite konstigt... Såhär blev min i alla fall.
Berättelsen handlar om hur Klockarkatten i Alice i Underlandet "lärde sig" att bli osynlig, och det börjar med att han jagar en färgglad skimrande fjäril, haha, så det ritade jag :) Jag tycker det var duktigt av mig att inte rita av en bild denna gången heller, utan jag bara ritade och så blev det som det blev, men jag är nöjd så det är ju bra.

Torsdag

Detta inlägget skulle egentligen publicerats i torsdags, men jag fattar inte riktigt varför det inte gjorde det...
 
Det är ganska lugnt nu i skolan så idag kändes egentligen som en ganska onödig dag... Men när jag kom hem åkte jag och pappa iväg och övningskörde lite. Det känns som att jag börjar bli bättre och bättre nu så det är ju bra :) När jag kom hem tänkte jag vara lite duktig, så jag tog fram ritplattan och började fixa min bokillustration till svenskan men det gick inte så bra så jag gav upp ganska fort hehe.. Det är inte så lätt att rita en kattunge, märkte jag. Men jag får väl fortsätta i helgen istället.
 
Här är en gammal bild på Zelda så länge. Det är så synd att resten försvann för dom var verkligen jättebra!

Regn

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
 
Idag gjorde jag mina sista nationella prov. Hela dagen hade vi matte, men jag tror det gick ganska bra ändå. Det var kanske några få uppgifter jag var osäker/inte svarade på men dom flesta tror jag gick bra :)

Studiedag

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
 
Igår var jag hos Anna och Elly nästan hela dagen och hjälpte Anna klippa en film som hon gjorde i skolan. Efter ungefär sex timmar blev den klar...
 
Idag har jag studiedag, så jag har inte gjort något speciellt än, men jag tänkte sätta mig på balkongen nu och plugga lite matte för vi har ju nationella imorgon. Hela dagen. Men det ska nog gå bra tror jag :)

Ekorre

För en vecka sen var ju jag och Anna i botaniska, och när vi satt där och fikade hoppade en ekorre upp på bordet! Det brukar ju finnas några ekorrar där som springer runt mellan borden, men jag har aldrig varit med om att någon har hoppat upp på ett så det var kul! Tyvärr lyckades jag inte ta någon bild när den var på bordet, för objektivet var lite för "inzoomat" för det, och när jag skulle ta med mobilen så hoppade den ner igen. Men jag tog några bilder på den innan den hoppade upp :)
Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM

Sommar

Nu känns det verkligen att lovet snart är här. Idag var det nästan 30 grader i skuggan! Är det ens möjligt att det blir så varmt i Sverige haha?! I alla fall i mitten av maj..?
 
En av mina favoritbilder från när jag och Anna var i botaniska och fotade...
Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM

Guldsköldsgalan

Det finns en gala som min skola ordnar. Guldsköldsgalan heter den och den är om en och en halv vecka ungefär tror jag. Min mentor påminde mig idag om att det är dags att nominera bilder, så jag tänkte "varför inte?" och valde ut tre stycken. Problemet är bara att dom bilderna jag är mest nöjd med inte är tagna som skolarbeten, eller att jag inte har berättat för honom om mina planer att ta dom bilderna, så då får man inte anmäla dom :( Jag valde i alla fall två bilder från fotomaraton ("Ensamhet" och "Gul") och en från Liseberg...
Jag har lagt upp alla innan, men jag redigerade om dom lite nu så dom ser inte exakt likadana ut som innan :)

Vitsippor

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
 
Idag hade jag bara två lektioner, svenska och engelska, som gick ganska fort. Jag slapp msk:n för jag och Emelie redovisade vårat radioprogram förra veckan, och det var bara en grupp till som gjorde det. Så vi fick sluta tidigare idag och så får vi sovmorgon imorgon också :) Det börjar kännas att skolan snart är slut nu, och jag längtar till lovet! Vi märkte innan att det är exakt en månad kvar idag. 13 juni slutar vi :)

Loka Likes Strawberry IceCream

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
 
Jag testade Lokas nya vatten-smak igår, hehe. Det smakade verkligen jordgubbsglass så det var väl gott. Frågan är bara om vatten som smakar glass inte är lite för konstigt? Jag tror jag håller mig till vanligare smaker ändå :P

Blommor

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
 
Idag var jag och Anna i Botaniska och Slottsskogen och fotade lite. Det blev nog mest bilder på blommor, hehe, vad annars med macro-objektiv liksom? ;) Men det blev lite porträtt och djurbilder också..

Amerikanska pannkakor

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
 
Det blev inget Liseberg idag, istället gick jag över till Anna och Elly och åt en andra frukost/brunch med dom. Amerikanska pannkakor med bär och florsocker blev det :)
 

Gravitation

Canon EOS 60D + Tamron AF SP 28-75mm f/2,8 XR Di (tror jag hehe?)

Här är en bild som vi tog i skolan igår. Den är till ett projekt vi håller på med i esteten där vi ska göra en liten utställning typ, med dom olika sinnena. Vi har syn så vi tänkte göra lite bilder som "lurar ögat" typ hehe. Eller jaa, lite annorlunda som denna...

Körsbärsblommor

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
 
Jag lånade macro-objektivet från skolan igår, så jag gick ut och fotade lite blommor och sånt innan. Här är två av bilderna.
 
Idag ska jag nog inte göra så mycket mer annars, men imorgon ska jag, Anna och Elly åka till Liseberg, på lördag ska jag träffa min kusin Anna och på söndag ska jag fika med Anna, Elly och Sanna. Haha, vad jobbigt det blir att två av mina bästa vänner heter Anna! Annars har jag helt tappat tidsuppfattningen nu... Igår trodde jag att det var fredag och idag tror jag ibland att det är söndag och ibland att det är fredag haha. Men det är skönt att vara ledig länge, så jag får väl stå ut med att inte hålla koll på dagarna riktigt...

Monopol

Jag är hos Anna och Elly nu. Vi har precis spelat monopol så jag tänkte väl skryta lite om att jag vann hehe. Såhär blev det i alla fall till slut. Jag hade väl det mesta för jag gjorde som Elly brukar göra (och hon vinner oftast då)

Glasspinne

Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
 
Idag gick jag, Anna och Elly ner till Älvsborgsbron igen, men denna gången skulle vi bara köpa glass på Triumf.
 
Bilderna kommer från Venedig, där det fanns ett ställe som hade en hel sån "frysdisk" med pinnglassar! Jag har aldrig sett det innan, men den jag åt var riktigt god så det skulle gärna kunna finnas i Sverige också tycker jag hehe. Det var i alla fall blodapelsinsmak på den och den smakade väldigt fräscht och fruktigt, inte som vanlig isglass.

Oblivion

Känner att jag har blivit sämre på att blogga den senaste tiden men jag har haft andra saker för mig så jag har inte riktigt orkat... Och nu har jag egentligen inget att blogga om alls, haha.
 
Jag såg i alla fall Oblivion i fredags och den var ganska bra, kanske inte den bästa filmen jag sett men ändå :)

Gondol

Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

Jag är i skolan nu och ska snart ha samhäll. Vi har redovisningar nu så jag är lite nervös, men om jag måste redovisa idag så går det säkert bra ändå!
 
Bilden är från Venedig, när vi åkte gondol. Jag gillar att vattnet blir så ljust där ljuset kommer fram mellan husen.

Maj

Det är så konstigt att det redan är maj! Det var ju sportlov nyss känns det som!
 
I alla fall så har jag spenderat ungefär hela dagen idag till att göra min samhällsredovisning som jag kanske ska ha imorgon... Tycker det var ganska duktigt av mig. Det enda jag behöver göra nu är att träna lite på vad jag ska säga, men det får jag väl göra imorgon, om jag inte hinner redovisa då...