Valborg

Canon EOS 500D + Canon EF 17-40mm f/4L USM
En bild jag tog i helgen bara för att molnet såg ganska coolt ut hehe...
 
I alla fall, så hade jag inte tänkt göra så mycket idag, men plötsligt känns det som att jag har massa planer! Jag ska åka och se kortegen med Anna, Elly och Isa. Vi ska tydligen träffa några från Annas klass, och Ellys också. Sen ska vi till Slottskogen har jag för mig, så det blir nog bra. Men nu får jag äta lite innan jag går.

Svanar

Canon EOS 500D + Canon EF 17-40mm f/4L USM

Jag testade en lite annorlunda redigering denna gången, men jag tror jag gillar det. Färgerna påminner lite om Imagine Dragons albumomslag till Continued Silence tycker jag...

älvsborgsbron

Canon EOS 500D + Canon EF 17-40mm f/4L USM

Igår var jag med Anna och Elly hela dagen. Först åkte vi in till stan och shoppade lite, och fikade på Starbucks. Sen på kvällen gick vi ner till Älvsborgsbron för att fota lite. Det var väldigt trevligt och bilderna blev jättebra tycker jag! :) Jag hade tänkt fota när det var helt mörkt också, men solen gick ner så segt och så blev det kallt så vi orkade inte vänta.
 
Jag har faktiskt inte fotat bilderna i detta inlägget, utan det är Anna och Elly som har gjort det, jag fixade bara redigeringen. Den med svanarna är nog en av mina favoritbilder från igår. Bra jobbat Anna! ;) Och så kom jag med lite också. Det är ju inte så ofta det händer...
 
Idag var jag ute och övningskörde igen. Tredje gången denna veckan! Jag och pappa råkade köra ut på en ganska stor väg, med flera körfält och massa bilar, när vi egentligen hade tänkt stanna på en liten väg och byta plats så att pappa kunde köra hem oss igen. Men nu har jag testat att köra på en stor väg i alla fall, och det gick ju bra! Även om det var ganska läskigt först.

Blev lite sent nu kanske..

Det är inte okej att klockan är fyra på natten och jag inte är ett dugg trött... Men så går det om man sover tre timmar på eftermiddan. Jag får väl läsa lite så blir jag kanske trött om ett tag.
 
Två söta bilder från Weheartit

Glad men trött...

Idag hade jag sista nationella provet i svenska och det gick nog bättre än förväntat. Trodde att det skulle vara svårare att skriva en text sådär, men det tog bara en timme och sen var jag klar! :) Och imorgon har jag muntliga i matte också, så jag har pluggat som en galning (hehe, mer eller mindre...) från klockan sju kanske, till halv elva ungefär. Jag gjorde elva sidor tror jag! Jag fattar inte hur jag klarade det, men nu ska det nog gå rätt så bra på provet ändå...
 
En bild från Venedig, när vi åkte gondol :)
Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

Ojdå

Haha, rubriker är inte min starkaste sida...

Jag känner att jag inte bloggat särskilt mycket denna veckan, men det har liksom inte hänt så mycket mer än att jag varit sjuk. Och så gjorde jag ju nationella i svenska, men efter det gick jag hem. Det gick nog ganska bra ändå :) Och idag hade jag också nationella, engelska muntliga. Det gick nog ockå ganska bra, haha. Imorgon är det svenska igen, men skrivdelen. Ska bli intressant att se hur det går...
 
Väldigt roligt inlägg det blev nu då... Jag tänkte hitta en lagom passande bild till inlägget, så jag gick in på weheartit, och så kom detta upp, haha! Tycker inte ens jag har "hjärtat" så många..?
 

Sjuk igen :(

Idag har jag varit hemma från skolan igen för jag spydde imorse. Jag gör ju som sagt aldrig det... Men jag är nog inte magsjuk så jag får gå till skolan imorgon för vi har nationella i svenska. 
 
Här är en till bild på Zelda så länge :) Nej, det kan jag tydligen inte för dom bilderna fördes inte över till datorn på något konstigt sätt så nu är dom borta :(
 
En från Venedig blir det istället då, när det var lite översvämmat där.
Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

Zelda

Canon EOS 500D + Tamron SP AF 90mm f/2.8 Di Macro
 
Jag var ju på släktkalas igår, en av mina kusiner fyller år så vi firade honom. Jag hade med mig kameran och passade på att fota deras katt Zelda, som faktiskt är riktigt mysig, även om det kanske inte syns på bilderna, haha. Jag älskar verkligen den första bilden. Hon ser så trött och irriterad ut och så ser Anna jätteglad ut.

Nikki

Jag är hos Anna nu, vi ska väl snart gå och lägga oss tror jag... Vi var i alla fall ute och fotade lite innan. Tänkte lägga upp en rolig oplanerad bild på hennes katt som jag tog mitt i allt bara för att den var där typ, hehe.
Det är lite dåligt fokus och så, men den är ju så rolig, haha! Hon ser helt vettskrämd ut ju (det kanske kan vara liiite mitt fel för att jag ville att hon skulle kolla mot mig... Försökte mig på alla möjliga konstiga ljud haha)
Canon EOS 500D + Tamron SP AF 90mm f/2.8 Di Macro

Bättre sent än aldrig...

Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

Jag fick lite hopp om att jag fortfarande kunde söka jobb tidigare idag, så nu har jag nästan skrivit klart mitt CV! Det är duktigt av mig tycker jag. Så nästa vecka ska jag se om jag kan få något sommarjobb såhär sent. Jag vågar inte hoppas för mycket, men om det blir som jag tänker mig så blir det nog så bra det kan bli faktiskt. Håll tummarna för att det ska gå bra nu!

övningskörning

Jag har inget särskilt att blogga om och jag orkar inte redigera några bilder från Venedig, hehe, men jag tänkte berätta att jag övningskörde i helgen (för tredje gången) och efter ett tag på parkeringen säger pappa att jag ska köra ut på stora vägen!!! Jag blev så chockad, haha. Det var ganska läskigt när jag tänker tillbaka på det, men jag hade tur med trafikljus och sånt, för om det hade blivit rött ljus så hade jag nog fått lite panik när jag skulle börja köra igen, hehe. Men det gick ju bra, och någon gång måste jag ju ändå komma ut i trafiken...

Nationella

Jag kom precis hem från skolan. Vi hade nationella-talet i svenska idag och det gick faktiskt bättre än jag förväntade mig! Jag kollade knappt på pappret och tror jag pratade ganska "naturligt". Sen hjälpte fotoläraren mig med den lilla gröna pricken i min kamera. Jag tror faktiskt att han lyckades, men jag vågar inte hoppas för mycket haha. Har testat lite om den försvann och jag har inte sett pricken än i alla fall...
Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM

Orkide

Canon EOS 500D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Anna glömde sitt objektiv här igår så jag passade på att låna det lite. Jag hade ändå tänkt fota orkidéerna mamma fick när hon fyllde år, så då var ju 50mm bättre än 18-55... Tur för mig, hehe.

Helgen

Gammal bild...
Anna var här i helgen, och vi filmade lite och så, så jag hann inte blogga...
 
Imorgon ska jag klippa filmen. Vi har testat lite olika "youtube-challenges", hehe, och så ska jag göra en powerpoint till mitt tal och träna på det.

Venedig - del 3

Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
Utsikten från Kampanilen (har ingen aning om vad det är för byggnad på bilden, hehe) • Det fanns hänglås lite överallt • Gondol i vattnet • Från vaporetton en kväll

When everything's wrong, you make it right

Idag är jag glad. Eller var. Nu är jag trött, hehe... 
Först kämpade jag jättemycket med ett tal på matteprovet, och trodde att jag inte skulle klara det och då inte kunna få A, men när det var tio minuter kvar kom jag på lösningen! Wohoo, applåd typ, haha... Jag blev i alla fall väldigt lättad.
 
Sen gick jag och Annelie och åt på Max, och så märkte jag att dom inte har kvar Crunchy Nacho längre! Jag som inte hade hunnit äta den i år... Men förhoppningsvis kommer den tillbaka! I alla fall så satt vi där i två timmar kanske och pratade, haha, men vi orkade inte gå därifrån. Vi gick också till bamba och snodde var sin chokladboll från efterrätten, hehe.
 
Jag fick reda på att det är studiedag på måndag också. Tur, annars hade jag kanske gått till skolan ändå.. Nä, men jag blev jätteglad och förvånad. Det är verkligen perfekt, för Anna kommer hit i helgen så jag kommer inte hinna plugga på mitt tal så mycket.
 
Och så ska fotoläraren i skolan kolla på min kamera om han kan få bort en grön liten prick som kommer med på bilden (?!) när jag använder Live View läget.
 
Vad mycket text det blev nu då... Tänkte lägga upp denna videon i alla fall. Jag såg den i Venedig och tyckte den var ganska rolig, haha. Sen såg jag albumomslaget idag också, så då blev allt ännu roligare.
 

Wohoo!!

Vi hade yoga på idrotten idag, så det var ganska skönt. Tur att det var idag också så jag kunde vara med. Jag är ju fortfarande inte helt frisk så om det hade varit någon sport hade jag nog inte varit med.

Tror jag ska ta och sova lite nu faktiskt. Jag hatar egentligen att sova på dagen för jag mår så konstigt när jag vaknar, men jag sov inget i natt av någon anledning så det behöver jag nog innan jag pluggar matte inför provet imorgon...

Och Anna kom in på NTI, så vi kommer förhoppningsvis träffas mycket mer efter sommaren! Längtar verkligen till tvåan!

Sjuk..?

Kom på att jag inte skrivit något om vad jag har gjort i veckan eller så på väldigt länge, hehe, så tänkte säga att jag faktiskt har varit sjuk (fortfarande) denna veckan. Jag har haft feber mer eller mindre två veckor nu, men det har nog inte varit så mycket som dagen innan jag skulle åka...
 
Men imorgon ska jag i alla fall iväg till skolan igen. Fick reda på att vi börjar 8.45 istället för halv elva. Väldigt trevligt... Jag som såg fram emot sovmorgonen, hehe. Så jag borde verkligen sova nu!
 
Har blivit lite beroende av denna serien... Så gulligt! :)

Venedig - del 2

Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

Vi hittade en photshoot på Markusplatsen • Maskaffär med väldigt coola masker! • Det finns bara ett McDonald's i Venedig tydligen! :O (är det möjligt att det bara finns en McDonald's i en så stor stad haha?!)

Venedig - del 1


Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
 
Ett lutande torn • En liten kanal • Rialtobron • Maskaffär • Fiskmarknad • Haj på marknaden

Sovmorgon

Som tur är så löste det sig med talet. Jag kommer inte göra det imorgon, så jag får sovmorgon till kvart i ett istället! Skönt att börja sent första dagen efter lovet :)
Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L
Mellan Frankfurt och Venedig åkte vi över Alperna... Det var väldigt coolt! Jag trodde inte man skulle se bergen så bra.

Rialtobron igen

Detta inlägget skulle egentligen kommit upp igår, men det gick uppenbarligen inte då...

Idag ska jag åka hem igen, men det är några timmar kvar. Vädret är jättefint! Tror det skulle bli 16 grader! Det är så skönt! Särskilt efter att det regnade igår och i förrgår.

Jag kommer lägga upp bilder från systemkameran och berätta mer om resan imorgon tror jag. Så länge får ni en bild till på Rialtobron, fast på kvällen.

Borta bra, hemma bäst

Igår natt kom vi hem från Venedig. Det var verkligen jättefint och kul att vara där, men jag längtade ju hem lite ändå. Hemma bäst, hehe. Jag tänkte börja lägga upp bilder på vad jag köpte. Det blev inte så mycket för det fanns mest märkesaffärer som Louis Vuitton, Gucci, Chanel och Prada (vilket var väldigt coolt, men inte riktigt min prisklass, hehe).
Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
 
Jag köpte ett mobilskal som jag letat efter jättelänge! Det är typ ett sånt Hanna har i Pretty Little Liars tror jag, hehe. Gillar det verkligen. Sen köpte jag världens mjukaste och mysigaste hoodie (jag hade faktiskt ingen, så har velat ha en ett tag nu), varsitt armband till Anna och Elly och så klart en mask. Venedig är ju känt för sina masker och det finns massa olika! Men jag tänkte att jag köper en enkel så jag skulle kunna använda den någon gång också. Svart är ju ganska lätt att matcha med klänningar också. Sen köpte jag lite trosor också, och ett linne som jag hade på mig idag så jag kunde inte fota det, men det får väl bli någon annan gång :)
 
Nu måste jag verkligen skriva mitt tal som jag egentligen skulle hålla imorgon... Det kommer jag inte hinna, så jag hoppas det är okej att jag gör det på fredag istället!

Rialtobron

Eftersom jag har med mig systemkameran fotar jag nästan ingenting med mobilen, men jag tänkte lägga upp en extremt inzoomad bild på Rialtobron i alla fall. Vi var där idag, och så har vi kollat runt i gränderna och på torgen på vägen dit. Jag åt pizza idag också och jag håller inte med om att svensk pizza är godare!

Tyvärr är jag ganska förkyld fortfarande, men jag har nog inte feber.

I-landsproblem

Glöm nu inte att prenumerera och gilla och allt sånt också! ;)