En ensam liten blomma

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II

Jag håller på och packar nu, för imorgon åker jag och Anna äntligen till Stockholm!! Men jag tänkte ta en liten paus och blogga :) 
 
Idag var jag och mamma på torget och köpte lite presenter som jag ska ha med mig. Jag vet inte om jag har skrivit om det, men vi ska bo hos våran kusin och hans sambo. Dom har två hundar och en liten dotter som är typ 11 månader, så jag och mamma köpte lite kläder till henne, och jag insåg hur sjukt söta barnkläder är!!! Jag gick runt och skrek "aww" och "oh my god" inombords hehe. Sen köpte vi lite saker jag ska ha på tåget också, inget speciellt egentligen...
 
Jag testade att redigera bilderna lite annorlunda denna gången. Vanligtvis brukar jag försöka förstärka färgerna och göra bilderna lite ljusare och mer "kontrastrika", men nu tänkte jag skapa en mer "mörk" känsla. Det syns kanske inte om man inte ser hur bilden var från början, men jag tror jag gillar det i alla fall :)

Follow the yellow brick road

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II
 
Bilderna påminner mig om Trollkarlen från Oz av någon anledning, haha (därav rubriken). Dom är också från när jag och Anna var i Slottsskogen senast :) Tyvärr blev dom rätt oskarpa (särskilt första!). Jag borde haft mindre bländare, men jag ville samtidigt inte höja ISOn och kunde inte ha längre slutartid... Jobbigt! Borde haft stativ helt enkelt men det är ju också lite jobbigt...
 
Idag har jag varit och spelat tennis igen. Med Anna och Elly denna gången. Jag fick leka tränare igen, men jag tycker ändå att dom blev bättre, så någon gång kanske vi kan spela "på riktigt". Sen fikade vi på Frölunda Torg och jag följde med dom hem och skrev lite på mitt tal och kollade på Pretty Little Liars :)

önskelista

Jag fyller ju år snart (om två veckor), så jag tänkte göra en liten "önskelista" :) Jag kommer antagligen inte få allt, och så är det säkert några saker jag har glömt haha.
 
1. Pengar - ganska uppenbart haha...
2. Nagellack - Liquid Sand-lack från OPI (helst det rosa tror jag) och lite andra höstiga nagellack, inget särskilt märke (men gärna vinrött och beige)
3. Spel - Risk, eller något annat roligt spel. Annars vill jag gärna ha något "frågespel" som finns på t.ex. Lagerhaus (typ som Idiotkunskap, tror jag det heter...)
4. Mysiga strumpor -  hehe, att jag önskar mig strumpor... Men dom är ju lite roligare än "vanliga", så varför inte.
5. Shea Body Butter/Body Lotion - från The Body Shop
6. Locktång - gärna Cerawand som är med på bilden :)
7. Moderskeppet Guld - ♥♥♥

Mindre än en vecka kvar!


Om knappt sju dagar ska jag och Anna äntligen få se Bruno Mars live!! Det är sjukt vad tiden går fort! När vi bokade var det typ 250 dagar kvar, och nu är det snart dags! Ska bil kul att få gå runt och kolla lite i Stockholm också, för jag har inte varit där på tio år haha. Kommer nog få en lite annorlunda uppfattning denna gången. Inte för att jag kommer ihåg så mycket från när jag var där senast haha. 

En annorlunda start på lovet

Jag vaknade typ klockan ett imorse, men det behövdes efter gårdagen haha. 

Klockan sju gick jag till Anna och Elly som hjälpte mig locka håret medan jag åt frukost haha. Sen åkte jag och Anna in till stan tillsammans. Trots att vi hade "halloween-dag" i skolan hade vi vanliga lektioner, med bland annat matteprov och engelska book discussion. Men jag tror att båda gick bra så det gör inte så mycket. Skönt att ha det gjort innan lovet i alla fall! Klockan ett var det prisutdelning, men jag vann inte. Jag ansträngde mig ju inte så mycket, jag hade bara min mask från Venedig och en svart klänning.

Efter det gick jag och andra Anna till "spåtanten" och spådde oss. Det var en tjej i trean som tydligen kunde spå lite, och hon sa faktiskt en sak om mig som var sant! Hoppas resten också var sant då haha, för tydligen skulle jag träffa någon viktig person. 

Efter skolan gick jag och några i klassen och köpte lite presenter till Matilda som fyller år under lovet, och sen gick vi hem till Miina och lagade mat och pratade :)

Jag kom hem runt klockan tio och skulle precis gå och lägga mig när Elly kom hem till mig och sa att min gamla granne letade efter mig hos dom och var lite förvirrad, så vi fick gå ut med hennes hund (som är jätteblyg och rädd av sig...) lite fort, för hon visste inte om hon hade varit ute med honom eller inte, så det tog ju ett tag också, och jag var riktigt trött när jag kom hem så inatt har jag i alla fall sovit gott! Jag vet dock inte riktigt hur det gick med grannen, men hennes söner fick ta hand om henne så det gick väl "bra" ändå.

Två bilder från igår. Jag i min mask och Matilda med sitt fina kort som hon fick. 


Storyboard


Jag har precis blivit klar med storyboarden till min hemsida (tror jag..). Jag är lite osäker på "om mig"-sidan, men den får vara så så länge.

Nu ska jag i alla fall ta en liten paus från pluggandet och kolla på nya pretty little liars!!

Hockey


Jag, Anna och Elly såg Frölunda-Örebro idag. Första gången jag går på en hockeymatch, eller ens ser en haha. Men nu kan jag säga att jag har gjort det i alla fall. Trevligt att Frölunda vann också haha :) Även om dom låg under först.

1 år

Jag märkte att jag har haft bloggen i ett år nu. Idag. Och jag tänkte att det förtjänar en fin liten bild :) Märkte nu att den är lite slarvig, men den får duga.
 
Jag har ändå varit rätt så bra på att uppdatera tycker jag, och ibland kollar jag tillbaka på gamla inlägg, och det är så kul att komma ihåg vad man gjorde för "så länge sen" (ett år är ju egentligen inte lång tid, men man hinner glömma väldigt mycket ändå!).

Försenad outfit

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II

Från Slottsskogen förra helgen. Tänkte typ visa min nya jacka och skor :) Jackan från Only och skorna är Johnny Bulls, som jag skrev i ett annat inlägg.

Sista från Skagen?

Detta är antagligen dom sista bilderna jag kommer lägga upp från Skagen. På den sista bilden är det två män som badar (om ni inte såg det). I mitten av september. Måste vara jättevarmt och skönt. Eller inte.
 
Idag har jag bara varit hemma och pluggat typ. Jag är snart klar med min hemsida, men jag sparar det sista så jag har något att göra på lektionen på tisdag haha. Men när jag letade efter bilder att ha med där hittade jag massa som jag inte lagt upp här som verkligen är värda att visas! Så jag får väl försöka lägga in fler bilder i varje inlägg så alla kommer upp, för annars kommer minst hälften bara glömmas bort.
 
Om några timmar kommer pappa hem från London också. Ska bli kul att se vad han har köpt hehe (och att träffa honom igen så klart). Men jag förväntar mig inte så mycket. Antagligen kommer jag få lite choklad och sånt, för jag kan inte tänka mig att han skulle köpa kläder till mig haha. Önskar att jag hade följt med och shoppat haha, men det får väl bli någon annan gång...

DM Retro

Jag har suttit och kollat upp lite saker som jag och Anna kan göra när vi är i Stockholm om två veckor, och så kom jag in på DM Retro och hittade lite saker. Klänningen är på rea och kostade 399 kr innan, så det skulle ju vara jättebra om den passade och fanns kvar när vi ska dit! Och så har jag letat efter en lagom tjock, mysig svart cardigan länge så den får gärna finnas kvar också.
 
Jag blev rätt så taggad på att åka nu haha. Konstigt att längta till slutet av lovet, men det kommer bli så bra!

17 oktober

Idag var jag på Fryshuset på förmiddagen. Min klass skulle redovisa vad vi har gjort till dom. Filmer, vykort, flyers och sånt. När vi visade mitt klistermärke var det flera som reagerade positivt, så det var jättekul. Särskilt eftersom vi inte la ner så mycket tid på det, utan tänkte att vi gör ett klistermärke om vi har tid över. Sen hade vi håltimme och bara en lektion, så det var en rätt lugn dag.

Jag redigerade om en till bild till "hemsidan" och testade en annan retuscheringsteknik som vi lärde oss på grafen. Jag tycker det blev mycket bättre denna gången och det gick mycket fortare. Men det syns kanske inte så stor skillnad... Utom att den nya är mer beskuren.
Håll muspekaren över bilden för att se skillnaden.

Anna

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II

Två bilder jag fotade i helgen. Jag redigerade dom på lektionen igår för jag ska ha med dom på min "hemsida". Det är så konstigt men jättekul att vi har en lektion där vi lär oss att göra (och gör) hemsidor!! Samma sak med mina graf-lektioner. Det gör skolan så mycket roligare att ha såna kreativa lektioner där man bara kan sitta med Photoshop i några timmar. Och sen få betyg i det!
 
Men nu ska jag nog ta och skriva lite på mitt svenska-tal istället. Tyvärr har vi ju inte bara "roliga" lektioner... Fast svenska är väl för det mesta inte så jobbigt ändå. Jag ska inte klaga :)

Taste the rainbow

Min annonsremake från grafen :) Blev rätt så nöjd faktiskt, och jag är glad att jag kom på idén med kostcirkeln!

Jag sitter och kollar på fotbollen nu. Jag gillade inte alls det för något år sen, men nu har jag börjat se fram emot matcherna haha.
 
Vi hade spinning på idrotten innan också så imorgon kommer jag nog ha lite träningsverk, men det är ju bra egentligen.
 

Johnny Bulls

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8

Två bilder från igår på mina nya stövlar :) Det är Anna som har fotat dom också.

Photoshoot i Slottsskogen

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8

Två bilder som Anna tog av mig idag :) Jag kände väl för att synas lite i bloggen för en gångs skull hehe.
 
Som sagt är jag lite kär i kameran jag lånade för bilderna blir typ perfekta. Bilderna i detta inlägget har jag knappt redigerat, bara ökat kontrasterna jättelite (och då var det ändå väldigt mycket kontrast från början). Men fler bilder kommer!

Lördag

Idag var jag, Anna och Elly där jag bodde när jag var liten. Vi flyttade därifrån när jag var 6 och jag har inte varit där mycket alls sen dess. Senast var typ när jag var 9-10 kanske. Så det var verkligen nostalgi att få komma tillbaka! Även om allt såg annorlunda ut haha. Det mesta var nyrenoverat och fräscht, och allt var mycket mindre än jag kommer ihåg haha!

Jag hade med mig kameran jag lånade igår också, men det blev inte så mycket bilder. Jag ska kolla igenom dom imorgon och se om det blev några bra ändå, men så länge lägger jag upp en mobilbild från Amundön i torsdags.


Pasta med kycklingsås

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 17-40 f/4L USM
Det är så svårt att fota mat!! Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att det ska se så gott ut som det faktiskt var...

Jag lagade i alla fall mat idag. Det är inte ofta det händer haha. Trots det lyckades jag riktigt bra! Över förväntan verkligen. Det var det godaste jag ätit på rätt länge faktiskt. Och det var inte särskilt svårt att laga (även om det tog onödigt lång tid för mig hehe).

Kärlek

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4

Jaa, asså kärlek till den kameran haha! Herre vad bra bilderna blev! Så jag behöll den faktiskt över helgen också hehe :) Imorgon ska jag, Anna och Elly åka till andra sidan stan, där jag bodde förut. Egentligen hade jag inte tänkt fota något där, men det är ju nu löven börjar bli som finast, så jag får ta vara på det innan dom faller ner från träden.

Panorama

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4
När jag kom hem från skolan idag körde jag till Amundön med pappa och fotade lite. Jag fotade i studion i skolan innan och hittade ingen lärare som kunde ta tillbaka kameran. Men inte mig emot haha. Den är verkligen mycket bättre än min egen, märkte jag. Det blir så fina kontraster och bättre skärpa i bilderna.
 
Nu när jag satt och kollade igenom bilderna på datorn såg jag att två av dom hörde ihop väldigt bra, så jag testade att sätta ihop dom i ett panorama, och det gick ju jättebra! Första gången jag ens testar att göra ett "eget" panorama, och det var inte ens meningen att det skulle bli så från början haha.

Arboretum

Några bilder från Ungern i somras som jag inte lagt upp en hehe... En bit bort från min där min mormor bor finns i alla fall ett ställe som heter Arborétum, som är typ som botaniska trädgården i Göteborg. Fast mindre. Men där fanns i alla fall en liten "värld" med miniatyrer av kända byggnader i Ungern. Den längst upp till vänster är av Donau och några broar i Budapest. Bilden längst ner till höger är en närmare bild på en av broarna. Den längst ner till vänster är från ett känt torg i Budapest, Hösök Tere (Hjältarnas Torg) och den längst upp till höger är Balatonsjön där jag var med två kompisar för några år sen :) Det var väl typ det jag kände igen där haha.
 
Det har blivit lite dåligt med bloggandet nu känner jag, men det är för att jag behövde plugga. Men idag hade vi årets första prov, så nu är det nog inte så mycket plugg på ett tag. Jämfört med vad andra har sagt känns det som att provet gick bra, haha, men sen har jag inte pratat med så många om det. Det var i alla fall inte alls många frågor och jag tror jag kunde alla E-nivå-frågorna, så då får jag väl bara se hur den svårare frågan gick...
 
Och igår var jag och två andra från min klass på gymnasiemässan klockan halv tre till fem. Det var trevligt att stå där, även om dom flesta var intresserade av typ natur eller estet-musik.

7 oktober

Ännu fler bilder från Skagen.

Jag tog en liten paus från historiepluggandet och redigerade lite bilder, men nu får jag väl fortstätta plugga lite till. Egentligen hade jag tänkt gå ut på en powerwalk sen, men jag vet inte om jag är så taggad längre, hehe. Det känns som att det redan börjar bli mörkt. Men det är rätt varmt i alla fall, så jag kanske går ut ändå.
 

Bästa dagen på länge!

Snodde bilderna från Anna för min mobil dog innan jag hann ta några egna :(

Igår var en väldigt bra dag då, haha. Det började med en tråkig svenskalektion, men vi slutade tidigare för vi skulle ha klassfoto. Vi hade bestämt att alla skulle ha var sin kanelbulle på fotot så några gick och köpte typ 30 stycken, haha. Sen hade vi matte, men jag gjorde verkligen ingenting. Jag och några andra gick in i ett eget klassrum och typ ritade på tavlan och pratade, men när matteläraren kom in för att se vad vi gjorde, och insåg att vi inte hade gjort någonting, slutade det med att jag fick hålla en liten genomgång om substitutionsmetoden som vi hade missat på grund av klassfotot, haha. Jag hade redan gjort den delen i matteboken så jag skojade om att jag kunde lära dom, men läraren tog det på allvar... Men dom jag "lärde" verkade uppskatta det i alla fall, och det var faktiskt rätt kul hehehe.
 
Efter skolan gick jag och Anna runt på stan och shoppade lite. Jag köpte två tröjor och ett par stövlar. Sen hade Anna sett på facebook att våran kusin skulle ha filminspelning i Azaleadalen, så vi åkte dit och överraskade honom, haha. Han blev nog rätt förvånad. Vi skulle filma något med en brasa, så vi gjorde en liten eld där vi stod/satt och pratade och sprang runt och lekte jage ibland för att värma oss. När inspelningen var klar spelade vår kusins kompis, som också gjorde filmen, gitarr och sjöng. Dessutom visade det sig att jag kände en av dom som var där, så vi pratade lite för det var jättelänge sen vi träffades och hann prata. Det var verkligen det mysigaste jag varit med om på länge!
 

Bratislava

Jag insåg att jag knappt har lagt upp några bilder från i somras, så här är två från Bratislava.
 
Vi har klassfoto imorgon och jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska ha på mig. Känns väldigt bra hehe... Så nu ska jag gå igenom vad jag har för kläder och se vad jag vill ha imorgon.

Personporträtt

Här är bilden jag gjorde av Elina på grafen, då... Den hänger uppe i skolan nu hehe. För en gångs skull är det inte jobbigt att hänga upp det man har gjort känner jag. Jag blev alltså nöjd med den. Men det är synd att färgerna på utskriften blev mycket mörkare än på datorn. Till exempel skuggan i texten var jättemörk och stor, men på datorn tycker jag den syns lagom mycket. Jag har väl lärt mig det till nästa gång nu då.
 

Redan oktober?!

Hehe, gjorde en egen för en gångs skull :)

Men är det inte helt sjukt att det redan är oktober?!
Tänk om...
31 dagar åker jag och Anna till Stockholm
33 dagar ska vi se Bruno Mars live
42 dagar fyller jag år (!!)
84 dagar är det julafton
 
Nu kommer i för sig inga av dom "händelserna" vara i oktober, haha, men ändå.
 
Idag har jag förövrigt börjat på min första "riktiga" hemsida. Fast den kommer inte publiceras så den är väl inte så riktig... Och så var det brandövning mitt i lektionen så hela skolan gick ut på Gustav Adolfs torg haha. Jag blev nästan förvånad över hur många vi var! Och ändå är vi en väldigt liten skola...