Ullared

Jag har precis kommit hem från Ullared nu. Nästan tusen kronor fattigare, men massa skit rikare, haha.. Nej, jag köpte ändå lite saker jag behövde/ville ha.
Det jag är mest nöjd med är nog min nya dataväska från Krusell. Den kostade 299 kr, så jag sparade 300! Det var den verkligen värd. Kände att jag behövde en väska som min dator får plats i eftersom jag bär med mig den till skolan varje dag (och innan hade jag den ju bara i sitt fodral).
Jag köpte också en jättemysig tjocktröja med "pälskrage", eller vad man ska kalla det, och typ ludd i luvan, och så köpte jag ett Seche Vite nagellack. Jag har hört att det ska vara det bästa top-coatet som finns nästan, så nu var det väl lite mer prisvärt för ungefär hundra kronor.
Resten jag köpte var nog inte så intressant, det var bara småsaker.

Ute och fotat

Jag och Anna var ute i nästan två timmar och fotade. Jag kommer antagligen lägga upp bilder imorgon eller på torsdag. Vet inte om jag hinner imorgon, för jag och Anna ska ju till Ullared imorgon, så jag kommer nog vara ganska trött när jag kommer hem. 
Denna bilden är i alla fall från idag. Vi gick ner till sjön här och ljuset blev riktigt fint på vissa bilder.

Anna!

Om ungefär två timmar ska jag åka till Anna. Vi ska ut och fota. Som tur är ska det bli fint väder idag, till skillnad från resten av veckan. 
För exakt ett år sen var vi ute på kvällen och tog några sånahär bilder...
30 sekunders slutartid när det är helt mörkt ute...
Jag vet inte hur vi kom på den idén, men det är bland annat det jag gillar med att vara med Anna. Vi hittar alltid på massa olika kreativa sätt att fota på. Vi går inte bara ut och knäpper lite fina bilder, utan vi exprimenterar med konstiga inställningar och idéer och så blir det som det blir.
Får se vad vi hittar på idag.

Alexander Koshelkov

Jag önskar verkligen att jag var lika duktig på Photoshop som Alexander Koshelkov. Jag vet inte vad jag ska skriva mer.. Kolla på videon och se själv!

Vingar!

Jag och Emelie lånade fotostudion i skolan och fotade lite där för ett tag sen. Sen redigerade jag en av bilderna lite. Jag klippte ut oss, ändrade bakgrunden och la till vingar.
Ignorera att vi inte ser så bra ut, och kolla på resten istället..

Slottsskogen med Anna & Elly

Idag har jag varit i Slottsskogen med Anna och Elly (och Tino, som dom passar. Han är med på bilden längst ner till höger). Vi (eller jag) testade fisheye-objektivet. Det gör ju verkligen bilderna mer intressanta, men det kan ändå vara svårt att lyckas med dom. Tyvärr upptäckte jag när jag kom hem att fokuset var helt fel på vissa bilder. Objektivet har manuellt fokus, men man ser oftast ingen skillnad på fokuset när man ska ta bilden eftersom det man vill fokusera på hamnar så långt bort. Nästa gång måste jag tänka på mer på det!
BIlden på Elly som kastar löv (längst ner till vänster) är den enda bilden som är tagen med mitt eget objektiv. Bilden på Tino har jag beskurit, så det syns inte riktigt att den är tagen med fisheye-objektivet.

Boots

På torget köpte jag även ett par boots. Dom är från Din Sko och kostade 499 kr. Och så köpte vi ögondroppar som jag känner att jag verkligen behöver eftersom mina ögon blir torra riktigt ofta, och då är det jobbigt att ha linser, och bokade tid till synundersökning när vi ändå var där. Intressant information..

Soon...

Idag var jag och mamma på frölunda torg. Det första vi gjorde var att gå och beställa min iPhone 5!!! Man kan ju säga att det är en liiten uppgradering från min Sony Ericsson W595 som jag haft i nästan exakt fyra år... Så om ungefär två veckor får jag den!
Vad jag köpte mer lägger jag upp bilder på lite senare.

Lite mer fakta om mig...

 
Händer faktiskt ibland...
 
 
Haha :P
Gör typ alltdid det. Inte bara vid 11:11, utan t.ex. 14.14 också...

HÖSTLOV!!

Nu har jag precis skickat in sista uppgiften, så nu börjar mitt lov! Jag har verkligen sett fram emot detta längre än jag brukar. Inte för att jag inte trivs i skolan eller så, men jag behöver verkligen få vara lite ledig.
 
Men, idag hade vi ju halloween-tema i skolan. Jag var flygvärdinna, Emelie var hattmakaren i Alice i Underlandet och Annelie var målare.
Haha, jag ser inte alls ut som mig själv!
 
Vissa satsade mer på detta än andra, kan man ju säga. En tjej i min klass var utklädd till död smurf! Haha, det var nog en av dom bästa. Hon hade målat all synlig hud blå och så hade hon en vit klänning och mössa. Sen hade hon en kniv genom huvudet och lite blod på händerna.

Blubb blubb

Haha, dålig ordvits i rubriken..

Det jag skulle berätta var att jag har lånat ett fisheye-objektiv i skolan som jag ska ha över lovet!!! Jag har inte testat det än, men det verkar så coolt. Frågan är bara vad jag ska fota med det, haha. Men det får jag väl fundera lite på...
 
Och såhär ser det ut:
Samyang, 8mm

Taaack!

Idag kom mamma hem från Ungern, där hon har varit i en vecka. Hon hade med sig lite saker till mig, bland annat tre tröjor, som ni ser på bilden (den tredje hittade jag inte bild på, men den ser ut som den till höger, fast den är lila), mina favoritkex och godis! Den lila tröjan ser inte alls bra ut på bilden, jag har på mig den nu och den ser mycket bättre ut på mig (he-he, självförtroende)...
Dom kommer från min favorit-affär Tally Weijl (som tyvärr inte finns i Sverige), men klicka här för att se vad dom har för kläder.

Ensamhet

Jag glömde lägga in en av mina favoritbilder från fotomaratonet, hehe.. Så jag lägger upp den nu.
Denna bilden ska föreställa ensamhet. Här tycker jag också att ljuset och färgerna är jättefina, så det kanske inte riktigt får en ensamhets-känsla, men jag gillar bilden.

Sovmorgon!

Godmorgon!
Jag har precis ätit frukost, och ska snart gå till skolan! Detta är den längsta sovmorgon jag någonsin har haft (och ärligt talat är den ganska onödig). Jag börjar 12.40 och ska ha samhäll till 13.55. Sen slutar jag. Fast eftersom vi inte blev klara med våran filminspelning igår så ska vi se om vi kan klippa det till en film ändå eller om vi måste filma mer, så jag vet inte riktigt när jag kommer hem...
 
Sen är det bara en dag kvar till lovet! Det ska bli så skönt. På tisdag ska jag träffa Anna. Hittade en bild på oss som jag lägger upp. Hoppas det är okej, haha.

Och nu är den borta...

Märkte precis vad fin himlen var när solen gick ner, så jag var tvungen att ta lite bilder.
Våran utsikt från balkongen. Helt oredigerad!

Inspiration

Har kollat på lite olika saker som man kan klä ut sig till nu...
Är inte bilden på den kvinnliga versionen av hattmakaren jättefin?! Vet tyvärr inte vem som har gjort den. Alla bilderna har jag googlat fram också, så nu vet ni det... Ifall det är viktigt. 
 
Jag och Emelie funderar på att vara flygvärdinna och pilot. Det skulle nog vara ganska coolt. Att vara flygvärdinna har jag tänkt på ganska länge, sen vi fick reda på detta ungefär, så det har jag liksom planerat ganska mycket. Min pappa har en "pilothatt" (det är egentligen en "busschaufförhatt") som Emelie kan låna, och jag känner en som har en "flygvärdinnehatt" som jag kan ha. Inte för att flygvärdinnor har hattar, kanske, men ändå...
Många "hatt" det blev i den meningen då...
 
Hur som helst, jag tror det blir bra till slut!

Halloween!

På min skola har vi tydligen någon slags tradition att fira halloween, så alla måste klä ut sig, annars blir man straffad! Jag har mer lust att klä ut mig än att ta reda på vad straffet är, kan jag ju säga..
Såå, jag, Emelie och Annelie funderar lite på vad man kan klä ut sig till. Det är bara två dagar kvar! Eller en och en halv, nu..

Filminspelning

Om ungefär 20 minuter ska vi börja spela in vår första film! Vi ska ut på stan med halvproffisga filmkameror, riktigt stativ och mikrofon. 
Elinor, som är ledig idag, ska komma hit också och vara skådespelerska. Hoppas filmen inte blir alltför dålig, och att det inte tar så lång tid så vi kan komma hem (och bli klara) innan det blir mörkt.

Matte Magic

Jag hade lust att måla naglarna igår, och såhär blev resultatet. Matt rosa.
Matt nagellack gillar jag verkligen. Man kan göra så mycket coolt med det! Jag får testa lite olika saker någon gång så får ni se.

Fotomaraton

För ganska länge sen hade vi en heldag med fotomaraton i skolan. Vi åkte till Slottsskogen och så fick vi ett ord i halvtimmen som vi skulle försöka fota.
Orden var lyckaensamhet, gul, parkbänk och vatten.
Dom här bilderna är några av dom jag tog. Särskilt svampen blev jag jättenöjd med! Ljuset ser så inbjudande och varmt ut på något sätt..

Tagga prov!!

Har precis haft engelska, det var faktiskt kul. Trots att vi jobbade med grammatik.
Nu ska jag ha msk-provet, får se hur det går. Vi är i alla fall i små grupper. Hoppas på det bästa!
Random bild pappa tog någon gång...

Solnedgång

Nu har jag precis kommit hem efter en promenad med Anna och Elly, som jag säkert kommer skriva om väldigt mycket! Jag hade med mig kameran, men det hade hunnit bli mörkt så det blev inte så många bilder.
Nu måste jag plugga på msk:n för vi har muntligt prov imorgon, jag är i första gruppen och har knappt börjat plugga... Inte bra!

Olika känslor

För över en månad sen var min kusin Anna här. Vi gick ut och fotade lite. Tyvärr blev bilderna inte så bra, men jag testade att redigera en av bilderna på två olika sätt. Först gjorde jag den "varmare" och mer inbjudande, och sen gjorde jag den lite mörkare.
Håll muspekaren över bilden för att se skillnaden.
 

Självporträtt

Våran första uppgift på medieproduktionen i skolan var att gå ut och ta lite bilder till ett självporträtt, och sen sätta ihop det till någon slags affisch i photoshop, så jag tänkte att jag kunde lägga upp den här.
Det är väl ganska passande..
På sitt självporträtt skulle man ha med en totalbild, helbild, halvbild, närbild och extrem närbild. Man skulle egentligen gå till sitt favoritställe, men det var lite svårt eftersom vi bara hade en lektion på oss att fota tre personer, så jag och min lilla "grupp" gick till le pain francais för att ta mina bilder. Själva bilderna blev kanske inte jättebra, men hela layouten på bilden (som blev en annons) är jag jättenöjd med!
Färgerna passar, den är ganska enkel, men att bilden i mitten är rund och har lite "blad", eller vad man ska kalla det, runt sig gör den roligare.

Fixat bloggen

Nu har jag äntligen lyckats fixa bloggdesignen så att jag är hyfsat nöjd! Jag kommer säkert förbättra den lite om jag märker att det behövs.
 
Resultatet:
 
Headern är typ det enda jag gjort själv, annars använde jag en mall, hehe... Ibland är man ju lite lat.
På tal om lat, så får jag ta och sova lite nu, så godnatt!
 
Ska försöka fixa Min kamerautrustning-sidan så fort som möjligt också!

Hej hej!

Jag får väl börja med att presentera mig.. Det mesta kommer väl eventuella läsare få reda på, men i alla fall...
Jag heter Eva, fyller 16 om några veckor och bor i Göteborg. Jag har gillat att fotografera så länge jag kan minnas, så därför valde jag att läsa estet media på gymnasiet. Jag går i ettan nu och trivs jättebra!
Jag kommer mest blogga om min vardag, tror jag, men den består ofta ganska mycket av foto, film och photoshop eftersom det är det vi håller på med i skolan.
 
Jag kommer väl blogga så ofta jag har lust, så jag kommer kanske inte uppdatera fem gånger om dagen, men då kommer inläggen förhoppningsvis vara lite bättre.
 
Jag har en Canon EOS 500D och en liten kompaktkamera (en Sony). Tyvärr har jag bara standardobjektivet, men jag kan låna från skolan om jag vill, så då kan jag testa olika objektiv utan att behöva köpa något.
 
Till höger har ni en liten bild på mig också. Märkte att ljuset nästan blev lite grönt, men nu får det vara så... Bytte ut bilden till slut, hehe..

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.