Skärpedjup

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM

Två bilder jag tog på "fotolektionen" (vi har foto på grafen för tillfället) i måndags. Temat var färg, och man skulle fota samma motiv fast med olika skärpedjup. Jag som älskar macro och oskärpa gillar den översta bilden mycket mer än den understa. Jag tror faktiskt jag gillar alla bilder med kort skärpedjup mer än dom med långt (vi fotade inte bara styr&ställ-cyklarna utan några andra saker också).

Sunset

Dagens solnedgång då.. Egentligen är det ännu finare nu men det blev inte så bra på bild och jag orkar inte hålla på och krångla med det nu haha, måste ju läsa klart min bok. Jag har ca 130 sidor kvar och två dagar på mig! Men det ska nog gå bra :)

För en ljusare framtid

En av affischerna vi gjorde förra veckan. Denna har jag gjort, men vi gjorde även en med en glödlampa som jag tycker var mycket bättre!

Vuxenpoäng!

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II

I fredags avslutade vi våran halva temavecka i skolan med redovisning om våra olika ämnen, där vi skulle uppmana folk till olika saker. Min grupp som hade elektronik skulle alltså försöka övertyga några andra grupper att konsumera mindre elektronik, bland annat.
 
När jag kom hem ringde Anna och frågade om jag ville gå över till henne och kolla på På spåret med henne och hennes mamma. Jag skulle få mat också, så självklart gick jag med på det haha.
 
Igår körde jag till IKEA för att köpa en sak med krokar som man hänger på ovansidan av dörren (svårt att förklara haha), men som vanligt köper man ju typ tre gånger så mycket som man egentligen hade tänkt! Det slutade med att vi även köpte massa goda doftljus, en handduk och två rullar med juligt presentpapper. Sen åkte vi hem igen och så lagade jag mat. Samma som förra gången, och det var fortfarande lika gott! Det har typ blivit min nya favoriträtt!
 
Idag ska jag, mamma och pappa på bio och se Gravity i 3D. Jag tycker att 3D är överskattat, men denna ska tydligen vara bra?

Giraff

Sjukt vad pixlig den blev!!!

Här är i alla fall min fjärde "wallpaper" som vi höll på med på grafen. Jag fixade klart den nyss och blev rätt nöjd faktiskt :)
 
Annars har vi bara fortsatt med våra grupparbeten i skolan idag och det har gått rätt så bra. Vi jobbar ganska fort, så det är bra hehe. Imorgon ska vi bara förbereda vårt "event" och hålla det. Fast det ska tydligen mer vara som en vanlig presentation.

Dagens solnedgång

En sak jag älskar med vinterhalvåret är att man ser solnedgången från balkongen då. Det är så himla vackert ibland!
 
Igår var vi och klättrade på idrotten, vilket gick ganska mycket bättre än förra gången. Då klättrade jag typ halvvägs upp två gånger. Nu klättrade jag nästan ända längst upp (på sista två metrarna fanns inga bra ställen att hålla i sig i, så därför kom jag inte längre) första gången, och sen klättrade jag halvvägs upp på en svårare vägg, som lutade lite mot marken liksom. 
 
Idag började vi med våran "temavecka" som håller på resten av veckan, med temat hållbar utveckling. Det är kul att vi blandas med olika klasser på temaveckorna, för annars är man inte så mycket med dom andra hehe. Men särskilt om man hamnar i en bra grupp, annars är det ju lite segt. Och min grupp verkar hittils vara bra! Vi har kommit igång med planeringen idag så imorgon kan vi börja fixa affischer och så direkt! Det känns som att detta kommer gå bra faktiskt :)

Min helg

Jag och Anna för snart ett år sen.

Jag har varit rätt så upptagen i helgen, så jag har inte hunnit blogga, men jag tänkte berätta lite vad jag har gjort nu istället.
 
I fredags hade jag ju då en lektion och slutade halv tio, men jag stannade kvar med Anna och hjälpte henne med medieproduktionen (dom hade graf hehe). Sen gick vi och åt på Subway och så kom jag väl hem runt klockan tolv. Då fotade jag lite (bland annat till förra inlägget) och sen sov jag typ en timme för jag var så trött haha.
 
Vid fem åkte jag in till centralen och träffade några från klassen. Vi åkte tåg till en klasskompis där vi skulle ha "klassmys" typ. Och det var verkligen jättetrevligt, så det var värt att åka med även om hon vi skulle till bor långt bort! Vi åt jättegod pizza (kebab med pommes på) och så spelade vi lite olika spel.
 
Och igår åkte jag till Lager 157 med Anna, men jag hittade inget... Vi gick i alla fall in på Rusta och kollade lite, och så köpte vi godis och ostbågar som vi åt sen hemma hos Anna. Vi spelade faktiskt också spel. I typ tre timmar haha. Ett och samma spel hela tiden, tills alla "brickorna" var slut.
 
Idag åkte vi till Frölunda Torg och kollade lite där. Jag tänkte se om en cardigan jag hittade förra veckan på New Yorker fanns i min storlek, men det fanns den inte, och dom skulle inte få in nya heller. Så typiskt när jag äntligen hittar en jag vill ha!! Jag har ju liksom letat i ett halvår nu, och varje gång jag hittar en jag gillar är det något fel på den/finns den inte i rätt storlek. Jag köpte i alla fall en julklapp till mamma (redan!). Skönt att slippa fundera på det mer haha.

Mina födelsedagspresenter

Mycket vackert collage haha...
 
Så jag fick alltså en svart stickad tröja med "lappar" på armbågarna, en grön stickad tröja (av Anna och Elly), ett ugglehalsband (också av Anna och Elly), två par mysiga strumpor haha, en söt chokladask och mysiga tofflor :)
 
Sen fick jag även pengar till en locktång, Bruno Mars-konserten (+resan dit & hem), valfri sak ur "godisautomaten" i skolan (av Anna haha) och tre mentos och två kinderägg av några andra i skolan.
 
Jag tror nog det var allt.. Eller jag fick årets julkalender också haha. Och så ska jag få Nyckeln när den kommer ut (vilket är idag ju!)
 
Tack för alla presenter i alla fall! Om någon som gett mig något läser detta :)

Väntar på Anna...

En annan skrivbordsbakgrund jag gjorde på grafen i måndags.

Jag sitter och väntar på Anna i skolan nu. Egentligen slutade vi typ innan lunch för vår lärare var inte här, men vi hade lite klassråd och så med vår mentor på den "sista" lektionen. Det slutade med att typ en tredjedel av klassen sprang runt i skolan och lekte haha. Först sardinburken (tror jag den hette) och sen vinkleken. Men när vi egentligen skulle sluta ville alla gå hem, så jag fick stanna kvar i skolan i typ två timmar för jag och Anna ska fika snart. Som tur är fick jag lite sällskap av Elina i alla fall :)

Ute på äventyr

Min dag började bra idag.. Inte. Det visade sig att vi visst skulle ha lektion, så jag fick frånvaro på den. Om man ska tänka positivt så fick jag sovmorgon i alla fall! :) Men resten av dagen har varit bra. Vi (eller jag då...) hade bara en lektion, historia, som gick ganska fort. Sen satt jag med Annelie och Anna och väntade på att andra Anna och Elly skulle sluta/komma in till stan för vi skulle äta på Pizza Hut och fira mig :) Deras "kycklingpizza" (vet inte vad den heter haha) var jättegod! Sen gick vi runt på stan och kollade lite, men åkte hem ganska snabbt.
 
Direkt när jag kom hem åkte jag och pappa ut och övningskörde. Det blev ovanligt långt denna gången. Ner till Mölndal, förbi Gunnebo, genom Mölnlycke, förbi Landvetter och Härryda och bort till Hindås. Där skulle vi träffa pappas kompis som är lastbilschaufför (och jag fick hoppa upp bakom ratten i hans lastbil, fast inte köra då haha). Så där ute på vägkanten stod dom och pratade jättelänge medan jag frös fötterna av mig haha. Men det var det värt för på vägen dit körde jag förbi en älg och hennes kalv!!! Dom stod precis vid vägkanten och jag fick köra jättelångsamt. När jag hade kört förbi gick dom över vägen precis bakom bilen! Det måste vara bland det coolaste jag varit med om och jag blev så besviken att jag inte hade med mig kameran och att min mobil var urladdad. Jag har aldrig sett en vild älg så nära! Och nu fick jag se två på samma gång...
 
Förövrigt körde jag för första gången på en riktig motorväg (och inte bara på en led), och fick köra i över 100 km/h! 
 
Känner att jag inte riktigt har någon passande bild till detta (tyvärr, älgarna hade varit bra att fota!) så jag lägger in en av skrivbordsbakgrunderna jag gjorde på grafen lite fort :)
 

17 år!


Jaa idag fyller jag år då :) Bara ett år kvar till 18, woop woop haha! Nä men jag har ett år kvar innan jag blir vuxen och måste ta ansvar på riktigt, så det är ju också skönt på ett sätt.

Anna och Elly har precis varit här och ätit kladdkaka och lämnat presenter också :) och så satt vi och pratade lite för länge hehe, men det var länge sen vi träffades och det har hänt så mycket sen dess! 

Men nu ska jag nog ta och sova, även om vi har sovmorgon imorgon. Jag tror jag bara har en lektion om dagen resten av veckan också så det känns ju bra! Då kommer jag nog kunna fota allt jag fått också så jag kan visa det :)

Weheartit

Jag har suttit och kollat igenom gamla bilder som jag har hjärtat på weheartit och hittat några roliga haha. Dom två sista är så jag!

Fars Dag

Idag var jag och mamma på Frölunda Torg och kollade runt lite, så jag passade på att köpa en present till pappa eftersom det är fars dag idag. Det är så svårt att köpa saker till pappa för han vill typ inte ha något haha, men jag tänkte att choklad alltid funkar, så jag köpte massa Center som jag la i en söt liten ask :) Då ska han nog bli glad!

Nostalgi

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II (Anna har tagit bilden)

Idag har jag varit duktig och rensat i mitt rum. Jag har verkligen slängt så mycket gammalt skräp! Det är skönt att bli av med sånt som bara ligger och samlar damm, och så är det jättekul att hitta gamla saker. Jag hittade till exempel mitt gamla spårvagnskort från ettan! Hade helt glömt bort hur dom såg ut haha. Och så hittade jag två bilder som vi fick på skolavslutningen i nian. Jag kom inte ens ihåg att vi hade fått dom... Dom var riktigt fula egentligen haha. Inte alls särskilt genomtänkta tycker jag, men ändå kul att lärarna (?) gjorde såna till oss!

Happy day

Gammal bild som jag tyckte var värd att visas haha :)
 
Jag känner att det har varit en väldigt bra dag idag. Inte nog med att det var fredag, utan jag höll även mitt tal i svenskan (och hade riktigt proffsiga "talkort" haha), träffade en gammal klasskompis spontant och var allmänt social. Dessutom var jag, Matilda och Miina hemma hos Febe ikväll så det var trevligt också. Men nu är jag jättetrött så det ska bli skönt att äntligen få sova ut ordentligt! För det har jag inte gjort sen jag och Anna åkte till Stockholm.

I'm falling to pieces

Här är resultatet av min senaste grafuppgift. Vi skulle göra en grafisk tolkning av en låt, och jag valde då Breakeven av The Script. Jag satt och fixade massa smådetaljer på hjärtat rätt länge, med en ritplatta, så till slut tycker jag det blev bra!
 
Det är så kul att jag har en bild av vad det är jag ska göra, och så lyckas jag! Och ibland kommer jag till och med på saker som gör resultatet ännu bättre än jag hade tänkt från början! För innan blev det aldrig så. Då hade jag en bild som jag inte alls visste hur jag skulle få fram i Photoshop och så blev jag bara sur och gav upp haha.
 

över plattorna på Sergels Torg

Detta är nog den enda bilden jag tog i Stockholm med systemkameran hehe (och det är inte ens jag som har tagit den...). Jag fotade en av min kusins hundar, Sniper också, men med Annas kamera. Så hon har dom bilderna. Får be henne skicka över dom till mig för jag tror att några kan ha blivit bra :) Så söt hund! Han älskade verkligen oss haha. Kunde inte lämna oss i fred.

You're amazing just the way you are

Konserten i söndags var jättebra!! Vi stod längst fram så vi såg jättebra och han var sååå duktig! Bättre live än på vanliga låtar!

Och igår gick vi runt på stan och kollade lite innan vi tog tåget tillbaka till Göteborg och verkligheten haha. Skönt att vi fick en dag längre lov i alla fall. Men idag var jag med på öppet hus på skolan så jag kom inte hem förrän klockan åtta ändå. Det har varit ganska mycket att göra sen vi åkte i fredags, så nu ska det bli skönt att få sova ut ordentligt och komma tillbaka till vardagen. 

Ett litet kollage från konserten :)


Shopping

Idag har vi gått runt på stan hela dagen men vi var bara inne i fem affärer. Antagligen för att det var en halvtimmes kö till Hollister (?!) och vi var inne där rätt så länge hehe. Det var lång kö till provrummen också, så vi var nog där inne i en timme ungefär. Sen skulle vi till DM Retro, men så var det inte öppet "på grund av sjukdom". Vi hade ju gått rätt långt då så vi blev lite irriterade. Det känns som att man inte borde kunna stänga den affären "på grund av sjukdom" liksom... Men vi får kanske gå dit på måndag istället.

På väg mot Stockholm

Vi sitter på tåget nu så vi är framme om ungefär en halvtimme. Vi skulle kommit fram 13:50 men tåget blev typ en halvtimme försenat. Det spelar ju inte så stor roll egentligen, och själva resan har gått bra annars :)
 
Jag har suttit och kollat upp lite affärer som vi ska till imorgon så nu vet jag lite mer om hur Stockholm ser ut haha. Kan ju vara bra att kunna hitta i stan också...