Imorgon ska jag vara 36,5 grader kall!

Jag tror inte jag har varit såhär sjuk på flera år (okej, jag är inte ens särskilt sjuk...). Seriöst. Jag blir aldrig varmare än lite drygt 37 grader, jag har typ varit magsjuk en gång och det värsta jag skadat mig var den gången jag stukade foten. Men nu passar det minsann... Jag ska i alla fall ha med mig Genom dina ögon, så jag har nåt att läsa ifall det inte skulle gå över till imorgon...

Orkar inte...

Jag sitter och kollar på Harry Potter när jag egentligen borde skriva mitt tal till nationella i svenska som jag ska ha måndagen efter lovet, eller kanske packa klart... Jag skyller i alla fall på att jag lyckats bli förkyld och har feber sådär lagom tills jag ska till Venedig. Bra jobbat!
 
En positiv sak är i alla fall att filmen är klar. Jag tänkte göra ett tidsinställt inlägg till imorgon med den ;)

Påsk

Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L

Haha, jag vet inte varför jag skrev glad påsk på alfapet, men nu blev det så...

Filmat!

Jag är hos Anna nu. Vi ska snart sova, men kände bara att jag borde blogga lite först...

Igår var jag och övningskörde igen. Det gick bättre denna gången haha :) Vi försökte ju samla in pengar till Star for Life också. Det blev typ 20 000, så det är inte så illa!

Och idag så åkte jag till Anna då... Vi har filmat och sen redigerat. Så förhoppningsvis kommer jag kunna lägga upp den innan jag åker till Venedig på måndag!

Star for Life

Lite bilder från idag

Idag har vi ju fortsatt jobba med Star for Life, då. Min grupp köpte typ tre kilo godis igår (det kostade 156 kr!!!), som vi satte på spett idag. Så det ska vi sälja imorgon, hehe. Vid Kungsportsplatsen. Så kom dit! Klockan halv elva till två står vi där och säljer godis och fika och sånt trevligt :)
 
Vi fick också rosa NTI-tröjor och så fick vi typ låna dom gråa tröjorna till imorgon, men vi kanske får dom sen ändå (hoppas det, haha, dom var mysiga!).
 
En annan grupp byggde ett "inte-bord", för vi får inte ha bord, haha. Tror inte vi får ha det dom byggde egentligen heller, men det ska vi... Snyggt blev det i alla fall!

Tisdag

Är jag bra på att komma på rubriker eller..?

Idag fortsatte vi i alla fall med star for life-insamlingen i skolan. Så kom till Kungsportsplatsen på torsdag och köp något, haha ;)

Efter skolan gymmade jag och Anna igen. Det gick nog bra. Kändes som att jag tränade magen och benen mer, men jag vet inte...

När jag kom hem var det så fin solnedgång (igen) så jag tänkte att jag skulle ta en panoramabild med mobilen och få med månen. Jag vet inte, det syns nog inte så bra, hehe...

25 Mars

Idag började våran temavecka i skolan med lite "föreläsningar" typ, och så såg vi en film om Nelson Mandela. Sen ska vi försöka samla in pengar till Star for life, som ska gå till någon skola i Sydafrika tror jag. Så det blir nog bra :)
 
Jag var och gymmade igår också, tränade mest ben och armar, men jag trodde inte att jag skulle få någon träningsverk (särskilt inte i armarna) men det fick jag... Har lite svårt att lyfta armarna nu, eller röra dom för mycket över huvud taget hehe. Men det är väl bra att det känns lite ;)
 
Önskar verkligen att jag hade någon ny vårig bild som jag kunde visa, men det får bli en gammal igen...
Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
Den var ju inte ett dugg vårig ens ju...

Helgen

Nu har bloggen glömts bort lite ett tag, hehe. Men jag har varit ganska upptagen, så jag har inte hunnit blogga.
 
I fredags kom jag hem, städade lite, packade och gick över till Anna och Elly. Vi kollade på VM-kvalet och så sov jag där. Igår åkte vi in till stan för att gå på bio. Vi såg nya Oz-filmen. Den kan ju inte slå första filmen, men den var väldigt fint gjord tycker jag.
Innan filmen gick vi och kollade lite på Avenyn, och sen åkte vi ner till Nordstan. Jag köpte en bikini på H&M, som jag hade tänkt köpa innan simningen i torsdags, men då hade dom den inte...
Jag köpte också ett linne på Rut & Circle som jag hade tänkt ha när jag tränar, eller kanske till sommaren. När jag ändå fotade det så tänkte jag att jag lika gärna kunde fota en blus jag köpte för ett tag sen på BikBok också.
 
Nu ska jag plugga lite. Som tur är har vi inte så mycket läxor, för vi har temavecka nästa vecka, alltså har vi inga vanliga lektioner.

Italienskt

Vi var ju på italiensk restaurang idag. Jag åt någon pastarätt med kyckling och chokladglass till efterrätt. Det var minst lika gott som det ser ut ;)

Simningen gick också bra. Vi blev klara fort för det var bara sex personer där, haha. Jag är glad att jag gjorde det nu för den delen av klassen som ska göra nästa gång kommer få vara där ett tag.

Grattis mamma!

Min mamma fyller år idag, så efter skolan ska vi på restaurang. Ska simma på idrotten idag också, så kommer nog vara trött ikväll, haha.

äntligen gymmat

Ja, idag har jag (äntligen) kommit iväg och gymmat lite. Har planerat detta i två månader kanske, men det har skjutits upp hela tiden...
 
När jag kom hem såg jag ett lite annorlunda paket som mamma hade fått. Det var från postkakan och skulle tydligen vara "Sveriges godaste hälsning". Jag gissar att det är en kaka i, haha ;) Har aldrig hört talas om att man kan skicka kakor på posten, men tydligen är det möjligt... Ska se om den är god sen, hehe.

övningskört

Har precis vart och övningskört lite nu. Jag vet inte om det gick så bra direkt, hehe, men bilen rullade i alla fall :P Alltid något... Nej, men ibland gick det bättre att gasa än andra gånger. Men nu vet jag i alla fall lite hur det känns.

Bra dag

Ja, som rubriken säger så har det varit en ganska bra dag idag.
Först hade vi typ redovisning på msk:n, i små grupper. Läraren lyssnade inte ens på min grupp så det gick nog bra, hehe. Sen hade vi matte, det var väl inte så kul. Efter lunch hade vi i alla fall engelska-redovisning då vi skulle filma oss i små grupper när vi satt och diskuterade en novell vi hade läst. Det var lite flummigt och konstigt i början, hehe, men det gick ändå oväntat bra för mig tycker jag :)
Sen, på medieproduktionen, fortsatte vi med våra tidningar och fixade resereportaget som jag fotade på jullovet.
Jag har också bokat 24-105mm objektivet på påsklovet när vi ska till Venedig.
 
Men det bästa är att jag har fått mitt körkortstillstånd!!! Äntligen liksom. Jag har väntat på det i typ en månad, och sen ringde pappa och frågade vad som hade hänt med det, så sa dom att det redan var skickat för typ två veckor sen och att vi borde fått det nu, så dom fick skicka ett nytt.
 
Gammal bild från Liseberg igen...

Måndag

Idag hade vi en heldag med media i skolan. Vi kollade på filmerna som vi hade gjort, jämförde våra tidningar, redovisade påverkansprojektet och så fick vi godis och läsk till det! :D Tycker vi borde ha fler sånahär dagar, hehe. Men det var skönt, särskilt eftersom vi inte har några särskilt roliga lektioner på måndagar.
Men det är lite jobbigt ändå, för nu tror jag att det är torsdag imorgon. Vi brukar ju ha estet och media på onsdagar annars...
Bild från Liseberg i vintras.

Foki

Jag hade lite tid över igen, så jag tänkte ta fram ritplattan och rita av någon. Det fick faktiskt bli Foki denna gången, och jag tycker att jag har blivit lite bättre sen förra gången :)
Åhh, jag stör mig på att det svarta blir så pixligt!!!

Eyes are the gateways to the soul

Jag har kollat igenom nästan alla mina gamla bilder nu, och jag hittade en som gjorde mig väldigt inspirerad att redigera den. Jag tänkte att bilden skulle få en lite mörk och läskig känsla nästan, men att ögonen skulle lysa av färg.
Och Elly är min fina modell :)

Duktigt

Jag har precis kommit hem från en liten promenad, hehe. Nej, men jag gick 4,5 km på 43 minuter, så det tycker jag är ganska duktigt faktiskt :) Det känns som att man går så mycket längre än man egentligen gör. En halvtimme känns typ som en timme ibland tycker jag.
Nu sprang jag ju inte, men gillar bilden ändå :P

Virtual hug

En till random söt bild från We♥it...
 
I alla fall, så har jag ju mest vart hemma idag. Men jag gick faktiskt ut med pappa och provade mina nya skor, och dom var verkligen jättesköna att gå i. Jag gick ovanligt fort och pappa fick säga till mig att gå lite långsammare några gånger, haha. Det händer inte så ofta annars eftersom han går väldigt fort. Men jag är nöjd med skorna i alla fall :)

Smart...

Detta är en väldigt bra idé, så jag ska försöka göra som det står. Jag tror jag dricker för lite vatten, så om jag gör en vana av att dricka ett glas varje gång jag går in i köket så kommer jag dricka lite mer i alla fall.
 
Imorgon är det idrottsdag i skolan. Vi ska spela volleyboll, men jag känner mig lite förkyld, så jag stannar nog hemma. Det är ju inte precis som att jag missar något viktigt... Kanske tar en promenad istället, hehe. Testar nya skorna ;)

För sent nu...

Jag skulle ju fota solnedgången igår till dagens medieproduktion. Det blev inte så bra...

Men jag tänkte att jag kunde fota soluppgången imorse istället. Det blev bättre, men inte som jag hade tänkt mig...

Men självklart blir det perfekt väder idag... Så irriterande! Men fint ändå...

Rykande te

Jag kom på idag att vi hade en liten fotoläxa till imorgon där man skulle fota något i sin vardag. Jag hade tänkt fota solnedgången från balkongen, för det går fort och är fint och så, men så var det inte särskilt fint idag. Så istället tänkte jag försöka fota ångan från en mugg te. Det gick ju vääldigt bra... 
Det slutade med att jag bara tog en bild på muggen och photoshoppade dit ångan, för den ville inte riktigt fastna, trots att jag gjorde "rätt". Men min lilla "studio" i köket dög tydligen inte...

Men aja, det blev väl coolt ändå. Fast nu blev det mer en photoshopuppgift än fotouppgift...
 

Hahaha, så söt!

Okej, jag vet att alla har tröttnat på Gangnam Style nu, men denna måste man ju gilla?!

Skinnjacka!

Idag var jag på torget igen, hehe. Med Elly denna gången. Mest för att köpa en present till mamma, så det gjorde jag. Men jag hittade också en skinnjacka! Har velat ha en ny ett tag nu, men varit lite osäker på vilken, men nu hittade jag nog rätt.
 
Jag orkar inte fota något nu så det får bli en sånhär bild så länge...

Nytt och färgglatt

Jag och pappa var på Frölunda torg idag och skulle köpa ett par jogging/promenadskor, hehe. (Jag gillar inte att jogga, utan går hellre :P) Så råkade jag hitta ett par Reebok Easytone, som jag ville ha för ett tag sen, men det hade jag helt glömt bort. Men nu hittade jag några som var på rea dessutom, så dom köpte jag!
 
Och så tänkte jag att jag kunde visa två andra saker jag köpt den senaste tiden, i brist på annat typ. Ett par persikofärgade jeans och en mintgrön stickad tröja.

Vuxenpoäng typ..?

Idag lämnade jag in min lapp med val till tvåan och trean, och en lapp om ansökan till utökad kurs. Jag valde Grafisk design som fördjupning och Matte 2b och Engelska 7 som individuellt val. Sen valde jag till Matte 3b som andrahandsval/utökad kurs och Spanska 3 som tredjehandsval. Jag hade tänkt ta spanska istället för engelska, men sen märkte jag att engelska ger dubbelt så mycket meritpoäng, så det är ju mer värt att ta det. Och så är jag nog lite bättre på engelska än på spanska...
Ifall någon undrar.
 
Och nu när jag kom hem hade jag tänkt skriva ett CV, för det är väl ganska bra att ha?! Särskilt om man ska söka sommarjobb, men så kom jag på att jag inte alls vet hur man skriver ett CV eller vad jag skulle ha med där, så jag googlade efter olika sommarjobb för att kunna anpassa CV:t eller nåt. Men det var inte lätt att hitta sommarjobb som passade mig... Jag får väl gå till lite olika ställen och fråga, men då kommer jag ju antagligen behöva CV ändå, så det får jag väl ta och fixa först. Om jag visste hur man gör...
Jag känner att detta inte kommer gå så bra...
 
Nä, nu ska jag nog plocka fram ritplattan och rita av någon igen :)
Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
Random halvbra bild... Färgen i bakgrunden kommer från solnedgången. Tycker det var fint.

Torsdag

Hej, hej! Idag hade vi en föreläsning om droger i skolan (det var faktiskt kul! Jag vet, är det ens möjligt?! Men det är det.) så vi fick sluta tidigare, och det kommer vi nog göra imorgon också! :)
 
Jag blir så glad av att det är vår nu också, hehe. Eller i alla fall sol och ingen snö. Fast jag har börjat känna av pollen (som jag är allergisk mot), så det är lite jobbigt...
Bild från januari eller något?! :O

Chokladboll

Idag var vi på Världskulturmuseet med skolan. Vi kollade på någon utställning. Sen fick vi en uppgift, och det slutade med att jag gjorde en chokladboll, hehe.
Jag blev inte alls nöjd med skuggningen, men det var det jag hann göra på typ en halvtimme så det fick duga...
Jag tror vi slutar tidigare imorgon också, för vi ska inte ha någon idrott, så det blir skönt!

Beslutsångest...

Min mamma fyller år snart, och jag hade tänkt köpa en ny sjal till henne, för det vet jag att hon behöver/vill ha. Det är bara så svårt att hitta en bra, men någon av domhär kanske det kan bli... Jag funderar på att gå och kolla på Nordstan idag om jag hittar någon som skulle kunna passa, men jag vet inte än.

Bruno Mars!

Igår bokade jag och Anna våra biljetter till Bruno Mars konsert i Stockholm så på höstlovet ska vi dit! Det ska bli så kul, jag längtar verkligen!

Hade inte varit helt fel...

Plastfolie?!

Jag hann måla naglarna igår också. Och här är resultatet. (Mycket bra fokus i bilden... Eller inte)
I alla fall så målar man först ett lager med någon färg, låter det torka ordentligt, sen målar man på ett lager med en annan färg och så tar man lite skrynklig plastfolie och duttar på det andra lagret innan det har hunnit torka, och så blir det typ såhär.

Ny bloggdesign!!

Jag tycker verkligen att den nya designen är bättre! Enklare, men finare. Säg till om ni ser något som borde fixas!

Ny design på gång

Jag sitter och pysslar med en ny bloggdesign och har gjort det typ halva dan, så det har inte blivit någon uppdatering idag, men här är en gammal bild så länge :)

Mars

Det känns som att våren börjar komma nu. Idag har det varit ganska många plusgrader och jättefint väder så jag hoppas verkligen att det fortsätter såhär!