Somewhere over the rainbow

Canon EOS 60D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
Det var så fin solnedgång (och regnbåge) igår så jag var tvungen att fota det, hehe.. Solen har ju gått ner på kortsidan av huset nu under sommaren så det syns inte så bra, men snart går den ner precis vid hörnet, så då kommer jag säkert fota det mycket igen haha, som vanligt.

Fredag

Canon EOS 60D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
Både jag och Anna slutade tidigt idag så vi gick och fikade på Condeco efter skolan. Jag blev så sugen på deras iste efter engelskan, haha. Vi fick en uppgift där vi skulle göra ett "reportage" om "a place to relax" typ. Och jag tänkte ta Condeco, så då behövde jag ändå gå dit och fota lite.
 

Virkat

 
En av tröjorna jag köpte i Wien på Forever 21, mest för att axlarna/ryggen var fin haha. Framifrån ser den inte lika bra ut...
 
Nu sitter jag med några klasskompisar och väntar på att lektionen ska börja, sen ska jag åka hem med Anna tror jag, och så ska kanske andra Anna komma hem till mig och sova över tills imorgon :) Och i så fall ska jag låna 85mm-objektivet (som jag funderar på att köpa) så att vi kan gå ut och fota lite.

Nytt i headern

Jag har tänkt byta bild i headern ett tag eftersom den gamla var ganska vintrig så nu tänkte jag att det var dags. Bättre sent än aldrig typ, haha. Jag får väl byta till en höstigare bild snart men denna blir bra så länge :) Sen passade jag på att byta ut bilden på mig till höger också. Den gamla var så mörk så den passade inte med den nya bilden.
 

Då började skolan på riktigt...

Idag hade vi första "riktiga" skoldagen, efter det nya schemat. Idrott och matte hade jag, med samma lärare som förra året så där var inget nytt direkt. Men mellan dom lektionerna hade vi digitalt skapande. Ingen visste riktigt vad det var för ämne. Det kan ju egentligen vara allt möjligt (typ som medieproduktionen förra året) men det visade sig att vi kommer få göra egna hemsidor! För några månader sen skrev jag ju att jag var osäker på om jag skulle välja graf eller "interaktiv media" (läs det inlägget här), och så visar det sig att hela klassen kommer få hålla på med webdesign!! Jag känner mig så taggad på detta ämnet. Det blev bättre än jag föreställt mig, och det kunde inte varit mer perfekt för mig!
 
Bild från Ungern i somras.
 

Anna

En av bilderna från när jag var hos Anna för några dagar sen som blev riktigt lyckad.

Lager 157

Detta inlägget skulle kommit upp i torsdags kväll klockan nio ungefär men det gick inte...

Jag är på väg hem från Kållered nu. Jag och Anna var ju på invigningen av Lager 157 här idag och det måste vara det onödigaste jag gjort på länge! Vi köade först en timme för att komma in och sen var kön till kassan minst två timmar lång. Och jag köpte bara en tröja... Så jag kommer komma hem efter tio någon gång. Känns inte som att det var värt det :/

Men i skolan har vi ett litet grupparbete där vi arbetar för Fryshuset och ska hjälpa dom med sin reklam typ. Det gick lite segt i början men nu har vi kommit igång och gjort ganska mycket redan så imorgon ska vi kolla upp vad "kunden" tycker haha. Det blir spännande.

En bild på kön utanför Lager 157

Första skoldagen

Då var första skoldagen avklarad... Den var riktigt onödig egentligen så jag kunde lika gärna börjat imorgon istället känner jag. Vi var inte ens där i en timme?! Allt vi gjorde var att läsa en pytteliten text om vad vi ska göra under aktivitetsdagarna resten av veckan och på måndag (men typ ingen läste texten...), vi träffade en av våra nya lärare och fick våra skåp. Och jag fick underst igen. Jag blev så sur haha men jag ska göra allt som krävs för att få byta för jag tänker inte behöva stå på knän varje gång jag ska öppna skåpet och typ ducka under alla som är över mig.

Jag ser ändå fram emot imorgon, för jag vill se dom nya ettorna haha. Och se vad det är vi ska göra på aktivitetsdagarna.

En bild på mig och Anna från idag :)

Hos Anna

Jag är hos Anna nu och fixar lite på hennes nya bloggdesign. Ikväll ska vi åka hem till mig och typ tagga skolan haha. Nej men jag ska nog äta frukost i stan med Annelie (och kanske Emelie?) innan skolan så jag ska ändå åka in typ samtidigt som Anna. Så då kan vi åka tillsammans :)

Kulturkalaset

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
Jag är så dålig på att ha med mig kameran/fota med mobilen när jag gör saker (typ som idag) så därför blir det fortfarande mest att jag lägger upp gamla bilder bara för att ha en bild, vilket inte är så bra kanske...
 
I alla fall så var jag i stan med Annelie idag. Vi skulle kolla på en fotoutställning på kulturkalaset där Dixies matte Monika var med, och så bestämde vi att vi ska vara med där nästa år också om det går haha. Det skulle vara coolt att ställa ut sina egna bilder! Sen gick vi runt lite på stan och så träffade vi några andra från klassen. Det fick mig att bli lite mer taggad inför skolan.
 
Imorgon ska jag åka till Anna och antagligen hjälpa henne fixa ny bloggdesign :)

Inte långt kvar nu

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM
En ganska dålig bild (ljus- och färgmässigt) från när jag och Anna var i Botaniska som jag testade ett photoshop-action på och sen redigerade om lite. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om resultatet än.. Det blev lite annorlunda haha.
 
Och på tal om Anna, så skypade vi innan. Vi pratade mest om skolan som börjar snart. Jag fick reda på att man kunde kolla sitt schema på internet, så jag kollade upp mitt och passade på att kolla upp Annas också (för hon ska ju börja på samma skola). Vi jämförde lite, kollade vilka lärare och salar vi har och så :) Det fick mig att längta ganska mycket till skolan, att se vilka nya människor som kommer börja där, träffa alla nya lärare vi kommer ha och antagligen mest till alla roliga lektioner haha. Jag kommer ha 5 timmar grafisk design och 2,5 timmar digitalt skapande i veckan denna terminen så det ser jag verkligen fram emot!

Liten uppdatering

Nu har jag inte bloggat på väldigt länge igen... Jag har väl inte orkat antar jag.. Men i alla fall så har jag varit i Fiskebäckskil i helgen, hos pappas kompis. Dom tyckte att det var en väldigt bra idé att åka ut och paddla kanot runt ön där det ligger, men det började självklart regna inom en halvtimme så vi fick åka in på en liten "strand" på en ö och gömma oss under kanoten för att inte bli helt genomblöta. När det regnade tillräckligt lite för att åka iväg igen började det åska så vi fick snart åka iland igen. Vi hann precis fika innan det började ösregna och blixtra jättenära oss, så vi ställde oss under några träd för att skydda oss från regnet, och där stod vi i ungefär en timme... Varje gång vi var på väg att åka började det regna/blixtra igen. Det var ju en väldigt trevlig utflykt... När vi väl kom iväg från ön blev vädret bättre i alla fall så det gick lite fortare då haha.
 
Och idag var jag ute med Dixie och Justin för första gången på väldigt länge. Det var kul att träffa dom och Dixies matte, och så klart att få rasta dom igen som jag gjort så många gånger innan.
 
Tyvärr tog jag inga bilder på hundarna, men jag kan lägga upp en bild på mormors jättemysiga och söta kattunge istället :)