Let it snow

Bilder från weheartit

Haha vad velig jag känner mig nu, bloggade ju om att jag ville ha vår för typ två dagar sen. Men nu har det snöat rätt ordentligt här så jag har blivit på jättebra humör och vill bara ut och leka och fota haha! Önskar verkligen att jag hade lånat något fint objektiv (och gärna kamera) idag innan jag gick hem, men det tänkte jag inte på förrän det var för sent... Kanske lånar något imorgon istället om jag lyckas få tag på rätt lärare haha.
 
Jag var ju hos frisören innan också, så nu känns mitt hår jättemjukt och fräscht. Hon klippte inte så farligt mycket heller så det växer nog ut snart igen :)

Godmorgon!

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Bilden är från Amundön i oktober, men det ser mer ut som april. Vet inte om jag gillar redigeringen riktigt heller nu när jag har laddat upp bilderna men det får vara så haha.
 
Jag har nyss ätit frukost och ska snar åka in till stan för att klippa mig innan skolan. Precis som förra torsdagen har jag bara en lektion, som börjar klockan ett, så jag tänkte passa på att gå till frisören innan haha.

Vill ha vår!

Okej, det känns lite dumt att jag börjar längta efter våren nu när det precis har kommit massa snö. Jag vill ju hinna ta vara på den innan den försvinner, men den senaste tiden har jag verkligen längtat efter allt som har med våren att göra; frukt & bär, shorts, kjolar, klänningar, skinnjacka, långa dagar, vackra solnedgångar, blommor, glass, värme, smoothies osv. Jag längtar också mycket efter allt roligt som (jag hoppas) kommer hända senare under året och alla fina fototillfällen jag ska försöka ta vara på!
Bilder från weheartit

Monday

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Två bilder från Amundön i höstas som jag inte visat än :)
 
Idag hade jag ju då bara två lektioner, och slutade kvart över elva, men jag kom inte hem förrän lite innan fyra ändå eftersom jag och Elina fikade efter skolan och blev kvar på caféet i några timmar hehehe. Vi satt alltså där i en "soffhörna" och hade det väldigt bekvämt i ungefär tre timmar. Tror det är rekord för mig haha!

Sunrise

Igår vaknade jag vid åtta för jag, Anna och Elly skulle träna klockan tio. När jag vaknade blev jag lite förvånad över att solen redan höll på att gå upp. Det börjar märkas att våren är på väg :) Jag var i alla fall tvungen att ta några bilder för det var så fint. Och för att visa upp lite fina soluppgångar som omväxling från solnedgångarna haha. (Månen kom också med på den andra bilden. Lite över mitten, rätt långt till höger är det en liten ljus prick)
 
Vi åkte alltså och tränade flex, och jag tycker det var jättebra träning och bra tid! Det var inte jättejobbigt men jag fick ändå träningsvärk och det tränade mycket rörlighet, så om jag fortsätter med det blir jag nog lite vigare "på köpet". Eftersom det inte var så farligt jobbigt orkar man också göra andra saker efteråt. Och igår hjälpte jag Anna att klippa en film (eller det var väl mer hon som "hjälpte" mig klippa den haha) hon hade filmat med några i sin klass. Det tog ungefär hela resten av dagen, men någon gång på kvällen tröttnade vi och kollade på PLL och Ravenswood istället.
 
Idag fortsatte vi klippa klart filmen. Sen gick jag hem och har gjort lite halvt produktiva saker, bland annat sökt jobb, dammsugit, tränat lite och duschat + tvättat håret. Men jag får väl ta och sova snart för imorgon börjar jag tidigt. Jag slutar i alla fall tidigt (11.20 tror jag) också eftersom vi inte har någon graf, så det är skönt.

Fredag

Canon EOS 60D + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Idag har varit en rätt bra dag, trots att jag på något sätt lyckades tappa bort min mobil. Det har aldrig hänt innan och jag vet inte var jag glömde den, men någonstans på skolan var det i alla fall för någon snäll person hade lämnat in den till administratorn så jag fick tillbaka den till slut :)
 
När jag slutade var det jättefint väder så jag tänkte gå till Frölunda Torg och hämta ut mitt paket som kom för några dagar sen. Jag tog en rejäl omväg och gick till slut drygt 8 km (istället för ca 2,5 - dit och tillbaka) haha. Men det var bra träning :)

I set the world on fire

Bilder från nyårsafton. Tyckte det var lite passande hehe.
 
Just nu sitter jag och äter frukost med bra musik och är allmänt glad för:
1. Grafläraren är i USA så vi är lediga tre graflektioner
2. Idag är en av dom lektionerna
3. Jag fick alltså sovmorgon till 13.10 då dagens enda lektion börjar
4. För typ en timme sen fick jag reda på att läraren till nästa lektion är sjuk!
5. Jag är alltså ledig idag!!
6. Pappa är också ledig så vi kan övningsköra
 
Har lite planer för min lediga dag: klippa film till mamma så jag kan få betalt för den, övningsköra, gå ut och gå och bara ta det lungt efter det.
 
Har jag sagt att jag älskar min skola? ;)

Håltimme

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Nu sitter vi på våran en timme långa håltimme och väntar på att nästa lektion ska börja. Snart ska vi hålla tal i svenskan och jag har tränat alldeles för lite haha... Sen ska vi ha bra kroppsspråk och jag vet inte riktigt hur man ska göra det för det känns som att man inte behöver ha mycket kroppspråk på tal?? Sen ska vi ha matte till 16.10. Måste säga att jag älskar onsdagar...

21 januari

Canon EOS 60D + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Idag hade vi idrott i skolan och vi fick gymma. Jag tränade nästan bara låren/rumpan, så det känns lite nu haha. Jag och Elina lämnade också in våran tidning och fick den utskriven så jag har den här hemma nu :) Fast vi märkte att vi har missat lite saker i den så vi får fixa det och skriva ut den igen hehe...
 
Och imorgon är det onsdag igen. Tagga... Ser särskilt (inte) fram emot svenskan för vi ska hålla tal...

Lång dag 2

Idag har också varit en väldigt lång dag. Den började halv sju, skolan började 8.20 med engelska. Sen hade vi rätt lång rast, historia och på lunchrasten gick jag och Annelie till Burger King och åt. Sen hade vi graf från 12 till 14.20 då vi äntligen fick lära oss Illustrator!!! Känner redan att jag älskar det :) Men eftersom jag och Elina inte var klara med våran tidning satt vi kvar efter lektionen och åkte därifrån typ 17.20... Kom hem för typ en timme sen, åt och gjorde klart en "illustration" som vi började med på lektionen. Så jag tänkte att jag kunde visa den för den blev rätt söt :) "Uppgiften" var att göra om en logga hämtad från internet till vektor så jag har alltså inte kommit på detta själv. Min katt har dock inga skuggeffekter på sig för det lyckades jag inte med haha.

Lång dag

Canon EOS 60D + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
 
Det känns som att jag har hunnit med så mycket idag! Jag vaknade halv elva, åt frukost och gick ut och fotade i ungefär en timme (bilderna i detta inlägget är därifrån). Sen gick jag hem, duschade och åkte in till stan och fikade med Ida och Clara. Det var jättekul att träffa dom igen! Det var minst 2,5 år sen vi träffades senast, och då träffades vi nästan varje vecka i typ sex år! Klockan fem åkte jag och Ida till Järntorget där jag träffade Anna och Elly innan vi såg Boktjuven (över en månad innan den har premiär på bio. Känner mig lite speciell haha). Den var jättebra! Rekommenderar både filmen och boken men jag tycker att filmen kunde varit längre för den missade vissa saker. Och så borde döden varit med mer haha. Älskar döden.
 
Sen jag kom hem har jag bara ätit lite och sen pluggat. Men jag är nästan klar med mitt tal så efter imorgon kan jag förhoppningsvis ta det lugnt och slippa tänka så mycket på läxor :)

Winter Winds

Canon EOS 60D + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Idag gick jag och pappa ut på en promenad i skogen och fotade lite :) Jag lånade en 60D och macroobjektivet igen haha. Hoppas alltid på frost, men det vill det ju aldrig bli... Därför blir det tyvärr rätt tråkiga bilder. Annars har jag bara pluggat. Skrivit klart idrotten och engelskan och försökt fixa lite på tidningen och talet som ska hållas på onsdag men det går så segt så jag ska nog kolla på någon serie istället haha.
 
Igår stannade jag och Elina kvar i skolan i tre timmar efter att vi slutade och försökte göra klart tidningen, men trots att vi fokuserade ganska bra har vi fortfarande rätt mycket kvar... Efter det åkte jag i alla fall hem och åt, och sen gick jag över till Anna och Elly och kollade på PLL och På spåret haha. Blir lite sur att dom för en gångs skull var i Göteborg och så var frågorna jättedåliga! :(
 
Imorgon ska jag i alla fall äntligen träffa Clara och Ida. Vi har planerat att träffas i några veckor nu men det har alltid skjutits upp. Sen ska jag antagligen se Boktjuven på filmfestivalen också :)

Panorama

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Jag hittade två bilder till från Amundön som passade som ett panorama haha. Detta är alltså tredje panoramat jag råkat "fota" från en och samma dag! Att jag ens märker att bilderna passar ihop är ju konstigt...

Tisdag

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
Några fler bilder från helgen :)

Vårtecken

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Detta är typ dom enda bilderna som blev någolunda lyckade när jag fotade körsbärsträdet utanför mitt hus som blommar!! Var tvungen att lägga upp dom bara för att visa! Förra året hände typ samma sak, men detta tycker jag är lite mer extremt än bara en liten knopp.

Bokeh hearts

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II

I fredags lånade jag 5D:n och Macro-objektivet från skolan för jag hoppades att det skulle bli frost i helgen. Men det blev det inte. Jag passade i alla fall på att fota lite "hjärtbokeh" idag (fast bilderna i detta inlägget är tagna med Annas 50mm-objektiv).

Det var också kul att träffa Annelie i fredags. Hon har varit i Australien nästan hela lovet och träffat kängrur och vart i solen och sånt trevligt. Så vi hade rätt mycket att prata om efter lovet :)
 
Igår kom Anna hit också och sov över tills idag. Vi var ute i kylan och fotade lite. Tyvärr var det bara brunt överallt så lite frost hade verkligen inte skadat, men jag kan ha fått några bra bilder i alla fall. Förhoppningsvis. Sen körde jag hem henne också. Tror aldrig jag har kört med någon annan i bilen än mamma och pappa, så det var lite läskigt. Tyvärr gick det inte riktigt så bra som det brukar av någon anledning. Kanske för att det var mörkt och jag körde på en motorväg (eller led?) eller för att Anna var med i bilen haha. Eller både och.

Curls

Jag lockade håret nyss så jag tänkte att jag kunde ta en "ordentlig" bild på resultatet, men jag vet inte om bilderna blev bättre än mobilbilderna jag la upp på det för några veckor sen... Jag kom på att det är lite onödigt att locka håret idag eftersom vi bara har en lektion imorgon, men jag behöver lära mig lite hur locktången funkar så det är kul ändå :)

Första dagen avklarad

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Jag har alltså klarat mig igenom första skoldagen efter lovet. Nu har jag gått mer än halva gymnasiet och det har gått jättefort. Jag fattar inte var alla dagar tog vägen! Det känns lite läskigt att det kommer gå minst lika fort innan allt är slut.
 
Idag var i alla fall en lite "mjukstartsdag". Vi hade vanliga lektioner, men det var inte så mycket plugg utan mer diskussioner, övningar och så fick vi en lite rolig uppgift på historian där man ska skriva om sitt namn och vad som hände dagen man föddes och sånt. Det var faktiskt bara på matten vi jobbade och trots att den lektionen började typ kvart i tre gick det rätt bra. Vi repeterade första kapitlet vi hade i tvåan och jag hade glömt en del hehe. Det trodde jag inte. Som tur är kan jag i alla fall det viktigaste, och resten kommer nog tillbaka om vi ska hålla på med liknande saker :)

Sista dagen på lovet

Idag är alltså sista dagen på jullovet. Det känns inte riktigt som att det är dags att gå tillbaka till skolan imorgon. Jag hade gärna haft lite längre lov haha, men det blir ändå kul att träffa klassen igen. Och det är skönt att vi inte började idag, för nu har vi bara en halv vecka kvar till helgen haha :)
 
Jag och Anna åkte i alla fall in till stan imorse (eller jaa.. typ vid lunch). Jag köpte ett halsband och en tröja, men vi gick mest bara runt och kollade. Det jag egentligen hade velat köpa köpte jag inte... Sen gick vi lite spontant på bio också och såg Hundraåringen, och eftersom vi gick på en vardag kunde jag använda mina bioklubben-poäng till biljetten så jag slapp betala :) Man kan ju köpa biljett för poängen på helger också, men då är det dyrare. Filmen var i alla fall jättebra! Jag brukar egentligen inte gilla svenska filmer så mycket men den var verkligen bra gjord! Och rolig så klart. Så den var verkligen värd att se!
 
Dom har tydligen ändrat om våra scheman lite nu också så matten som vi hade innan lunch på fredagar är flyttad till onsdag eftermiddag. Den slutar 16.10 :))) Blev väldigt glad när jag fick reda på det... Inte. Vi har ju dessutom en timmes håltimme efter lunch, så där tycker jag dom kunde satt matten istället, men tydligen inte. Om jag ska vara lite positiv sä får vi i alla fall sovmorgon på fredag och går från 10-13.15.

Ett panorama till från Amundön

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Jag satt och rensade mina bilder när jag gjorde samma upptäckt som för några veckor sen: två bilder såg ut att smälta väldigt bra ihop när jag bläddrade. Så jag testade att göra ett panorama igen och det funkade :) Bilderna var inte lika perfekta ihop som förra gången, men jag tror jag löste det ganska bra.
 
Jag har helt glömt att blogga om vad jag har gjort den senaste tiden (inte för att jag har gjort så mycket haha). För några dagar sen fikade jag i alla fall med Anna, Elly och Sanna, som jag typ aldrig träffar längre så det är nog det mest speciella som har hänt.

2013

Förra året fyllde jag i en sånhär "lista" om 2012, så jag tänkte göra en om 2013 i år också :)

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?
3 november, kvällen jag och Anna såg Bruno Mars live!

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Ja men det är klart jag gjorde! Fast jag kommer inte på något haha. Men det är klart man testar på lite nya saker hela tiden, annars skulle man ju inte utvecklas.

 

Hur har ditt 2013 varit?
Det har nog varit bättre än förväntat faktiskt. Jag tyckte ju att jag inte skulle kunna slå 2012 när jag fyllde i detta förra året, men jag har i alla fall lyckats komma rätt nära :)

Tror du att år 2014 kommer blir bättre?
Ja det tror jag faktiskt. Jag har så mycket saker "halvplanerade" att se fram emot. Dessutom kommer jag äntligen få lära mig Illustrator (haha, typiskt mig att ha med det som en "viktig" sak som ska hända i år) och inte minst fylla 18!

 

Vad är din största framgång 2013?
Jag har utvecklats väldigt mycket grafiskt tycker jag. Eller i alla fall upptäckt att jag kan mer än jag tror ibland, och lite samma sak med foto... Men att åka skidor för första gången (hyfsat bra också) är inte heller så dumt :) Och så har jag ju faktiskt lärt mig att köra bil rätt så bra!

 

Bästa köpet?
Jag tror det var förra året jag köpte en mössa+pannband för typ 20 kr så det var rätt bra haha. Men det jag har haft/kommer ha mest nytta av är väl kanske min locktång.

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Hollister höhö.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, massa saker! Men särskilt alla mina fina kompisar :) Och ännu roligare är det ju att vi har gjort roliga saker tillsammans (särskilt jag och Anna då, som reste rätt mycket tillsammans förra året)

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Too Close, Daylight, This Year, This Is What It Feels Like och massa Bruno Mars-, Imagine Dragons-, One Republic- och Mumford and Sons-låtar

 

Vem har du umgåtts med mest?
Det borde vara Anna. Vi träffas ju varje dag (nästan) i skolan, har åkt till Örnsköldsvik, Skagen och Stockholm och dessutom sovit över hos varandra rätt många gånger :)

Bästa minnet från 2013?
Det måste nog vara Stockholm.

 

Hur många kysste du?
Inga, wohoo det håller i sig haha...

 

Har du haft ett förhållande under 2013?
Som förra året: nej, inte riktigt.

 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?
Som förra året igen haha: bättre objektiv kanske, och att läsa mer. Men inget speciellt viktigt annars. (Får verkligen ta och skaffa mig ett bättre objektiv nu!!)

Vad önskar du att du gjort mer?
Varit ännu mer social kanske? Men jag tycker ändå jag var "lagom" social haha, hade jag varit socialare så hade det nog inte känts helt rätt...

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig typ? (okej, jag oroade mig inte mycket, men jag tror att jag skapade större "problem" för mig själv när jag gick och tänkte på hur jag inte ville att det skulle vara. Makes no sense säkert haha)


Favoritprogram på tv?
Jag har ju då knappt kollat på TV. Det enda jag verkligen bestämde för att följa på TV var Twisted, och det är en av mina favoritserier så jag får säga det. Annars Pretty Little Liars och Carrie Diaries.

 

Vad gjorde du på din födelsedag?
Var i skolan som vanligt... Jag fick valfri sak ur automaten av Anna och mentos och kinderägg av några klasskompisar. Jag kommer också ihåg att vi spelade badminton på idrotten haha. Sen åkte jag hem, pappa hade gjort lasagne och kladdkaka (tror jag) och så fick jag lite presenter :) Dagen efter åt jag på Pizza Hut med Anna och Elly också, typ för att fira mig lite.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ja, jag mådde typ illa ganska ofta ett tag av någon konstig anledning (vet fortfarande inte varför) så det hade ju varit skönt att slippa det, men det är inget jag kommer minnas så mycket. (Det var typ det jag menade när jag sa att jag skulle oroa mig mindre. Jag tror det blev värre för att jag var rädd att jag skulle må så igen hela tiden)

 

Vad fick dig att må bra?
Som sagt, mina underbara kompisar :)

 

Det bästa du har åstadkommit 2013?
Som vanligt tänker jag typ på vad jag har gjort på grafen i skolan hahaha. Så då tänker jag min Skittles-annons. Annars vet jag faktiskt inte hehe, men jag har säkert gjort något mer abstrakt bra...

Vad vill du säga till dig själv inför 2014:
Fortsätt som förra året, våga göra saker och bry dig inte om vad andra tänker.

Fireworks

Nyårsafton

Observera att jag inte kan fota/redigera matbilder haha (fast tårtan ser faktiskt rätt bra ut..!)

Här är lite fler bilder från nyårsafton. Vi började med att åka in till stan och kolla på GP-fyrverkerierna och jag ångrar lite att jag inte tog med kameran (jag ångrade det särskilt mycket vid midnatt, innan jag kom in i fyrverkerifotandet) så om vi åker dit nästa år också så ska jag nog ha med kameran och se till att vi får bra platser!
 
Sen åkte vi hem och fixade maten. Det blev vitlöksbaguetter till förrätt, min nya favoriträtt pastasås med kyckling och soltorkade tomater (utan soltorkade tomater för det glömde jag hehe) till huvudrätt och så hade Anna bakat en brownietårta med blåbärsmousse som vi åt till efterrätt :)
 
Sen spelade vi, enligt tradition haha, lite olika spel och vid tolvslaget skålade vi med champagne. 
 

Gott nytt år!

Första dagen på året börjar lida mot sitt slut (klockan är 23:59 just nu hehe), så som vanligt är jag lite efter, men här är i alla fall några av bilderna från igår natt.
 
Jag insåg igår att jag alltid börjar året med att vara sur för det är så himla svårt att "sikta in sig" på rätt fyrverkeri, fånga det fint på bild och samtidigt inte missa ett annat som var ännu större, bättre eller närmare. Men som tur är håller ju folk på ett tag, så efter fem-tio minuter kommer man in i det och den känslan när man vet att man faktiskt har lyckats, efter alla misslyckade försök, att fånga en raket precis som man ville! Den känslan vänder helt på början av året och jag blir genast mycket gladare. Glömmer hur kallt det är ute i leggins och fingervantar med en kamera i handen och glömmer besvikelsen över att det är så svårt att fota fyrverkerier.
 
Hoppas ni också lyckades få några bra bilder igår, eller åtminstone kunde njuta av fyrverkerierna utan en kamera upptryckt i ansiktet!