Sista februari


 
Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM

Några av dagens bilder. Jag gillar ljuset i den översta (där Anna är modell). Motljus är så vackert! Men annars blev det inte så mycket bra bilder. Det var svårt att hitta fokus på macro-bilderna, och trots att det såg bra ut i kameran så blev det inte bra på datorn. Synd, för en av dom bilderna var jag verkligen nöjd med...
 

Nya örhängen

Canon EOS 500D + Canon EF 100mm Macro f/2.8L IS USM

Jag köpte två par örhängen idag för jag känner att det är dags att börja använda örhängen igen. Jag har velat ha ett par nya små ett tag, men aldrig riktigt kollat, men så såg jag domhär... Jag har knappt använt örhängen på typ ett år så det är nog smart att börja med det igen. Och domhär behöver jag nog inte ta ut varje kväll heller, så glömmer jag inte att sätta i dom igen, hehe.
 
Lånade hem Macro-objektivet i skolan också, så nu ska jag ut och fota :D Tyvärr är inte frosten kvar men det är riktigt fint väder, så det gör inte så mycket.

Sovmorgon

Jag steg upp lite tidigare idag så jag hann fota lite snabbt, och nu har jag redigerat bilden också. Jag testade ett "Photoshop-recept" från Moderskeppet. Vet inte om resultatet blev så bra, men jag hade tid över...
Det är så mycket frost ute på träden, och massa dimma. Men jag ska nog låna ett objektiv i skolan också, så blir det lite bättre bilder sen :)
Håll muspekaren över bilden för att se före...

Gatukonst

Nu har jag fått sätta upp min gatukonst vid Domkyrkan, så gå förbi där och kolla, hehe. Nej, men det är ändå coolt att det kommer sitta där ett tag i alla fall...

Graffiti typ

Idag var jag på röda sten med klassen och kollade på en gatukonst-utställning typ. Sen fick vi var sin bild av en vägg i skolan som vi fick kladda lite på, hehe. Typ hur vi skulle kunna tänka oss att det skulle se ut där. Graffiti känns inte riktigt som min grej, men det blev i alla fall såhär:

Ögon

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM – Random bild, hehe.
 
Idag hade jag faktiskt mina converse på mig. Första gången i år! Tröttnade på att ha stövlar så jag tog dubbla strumpor istället, och det var inte ens kallt. Snart kanske man kan byta ut vinterjackan till skinnjacka också...

Adobe Illustrator CS6

I två timmar har jag nu suttit och "kollat på tv" (=gjort en jordglob) (Anledningen till att det tog så lång tid var att jag först försökte göra en i Photoshop, men när jag monterade den i InDesign blev den väldigt pixlig, trots att det borde funka..?)
Det är faktiskt det första jag någonsin gjort i Illustrator. Inte för att det är så avancerat, men med tanke på att vi inte har fått lära oss någonting i Illustrator i skolan (och jag aldrig har använt det innan) så tycker jag att det var duktigt gjort, hehe.

Stör mig bara lite på att det sticker upp en pixel "kant" här på toppen av jorden. Men det är Mount Everest eller nåt, säger vi...
Denna ska alltså vara med i min tidning, så det var därför jag gjorde den.

Saknar sommaren

Första bilden är från midsommar och andra är från Ungern.

Lördag

Lite cool bild från igår...

Dags att spraya!

Jag kom till skolan tidigare idag för att kunna spraya min stencil. Det ska bli kul att se hur det går! :)

Stencil

Vi har jobbat med gatukonst i skolan ett tag nu. Med inriktning på miljön. Så jag valde att göra en stencil i Photoshop som jag skulle skriva ut och skära till så att jag sen kan spraya upp den på olika ställen. Nu får man ju inte spraya upp saker hur som helst, men vi ska spraya på papper som vi kan sätta upp sen. Det ska bli lite spännande att se hur det går.

Medier samhälle kommunikation

- Det vi kallar MSK...
 
Det är inte mitt favoritämne direkt, men den senaste tiden har vi fått lite roligare uppgifter. Först skulle vi göra en löpsedel som bröt mot en eller flera av dom pressetiska reglerna.
Och igår var jag både på skatteverket och hos polisen för att försöka ta reda på vad William Spetz tjänade och se om jag kunde få någon kändis passfoto. (Jag vet, visst är det läskigt att man bara kan gå dit och få ut massa information om vem som helst?!)
Hursomhelst, så fick jag reda på att William inte tjänade något förra året (?!) och att hans efternamn egentligen inte stavas med z utan med s. Det ni!
 
Och imorgon är det omprovsdag från klockan tolv, så eftersom jag inte har några omprov slutar jag då! :D

Slänggungorna

I brist på intressantare saker typ...

Sanna igen

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

Tänkte att det skulle passa med en studiobild på Sanna för omväxlings skull... Den är faktiskt bara redigerad i Camera Raw, och så har jag plockat bort lite ojämnheter i huden. Jag tycker ändå det ser ut som att jag har redigerat ögonen och fixat till huden.
 
Och imorgon är det skola igen. Kul...
Eftersom jag har varit borta nästan hela lovet känns det som att jag inte varit ledig alls, typ. Jag skulle gärna stanna hemma en vecka till, hehe.

Kreativt

För ett tag sen skrev jag ju att jag höll på att rita av Anna på datorn. Jag blev klar med själva bilden då, men jag hade ingen bakgrund. Men idag kände jag att det var dags att fixa det också, och här är resultatet.
Jag vet inte varför bilden blir så pixlig... Särskilt det svarta :/

Jag är i alla fall väldigt nöjd med resultatet! Det syns verkligen att det är Anna, så då tycker jag att jag har lyckats rätt så bra ändå. Men jag får nog träna på att skugga ansiktet, för det skulle kanske behövas lite mer...

Svartvitt

Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

Det är inte ofta jag redigerar bilder så att dom blir svartvita, men nu hade jag lust att göra det, hehe. Men jag vet inte om den är bättre såhär eller i färg...

Alla hjärtans dag

Haha, lite patetiskt att jag lägger upp detta, men ändå sant...

Beautiful Creatures

Vi är på premiären av Beautiful Creatures nu. Jag vet inte riktigt vad den handlar om, men den är nog bra! :)

Wayne's Coffee

Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
 
Idag har jag och Anna varit i centrum och kollat lite. Det fanns typ samma affärer som hemma, fast dom hade mindre utbud så vi satte oss och fikade på Wayne's Coffee efter att ha kollat igenom allt.

Måndag

Idag har vi varit i badhuset, men därifrån har jag inga bilder än så det får bli ett kollage från instagram så länge. Kul var det i alla fall!

Kvällen innan, från Annas instagram | På flyget, från Annas instagram | På flyget igen :P | Första gången jag åkte skidor

I skidspåret

Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
 
Det gick nog ganska bra att åka skidor ändå. Fast det var lite jobbigt... Jag tror ändå slalom blir roligare för detta gick lite segt, hehe.

Längdskidåkning

Snart ska jag och Anna ut i skidspåret. Det blir mitt första åk någonsin, så vi får se hur det går :P Men det kanske är bra att träna lite innan vi ska åka slalom. Någonstans får jag väl börja... Det har börjat snöa här nu också, så jag tänkte ta med mig kameran. Kanske blir några bra bilder att visa sen, men så länge kommer en från igår.
Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

Jag tror inte pulkan gillar mig...

Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
 
Bilderna talar för sig själva, men varje gång jag åkte pulka (och inte tefat, som vi också hade med oss) så gick det såhär...

Framme i Ö-vik!

Imorse klockan halv sex steg jag och Anna upp för att åka iväg till flygplatsen. Ungefär fem timmar senare var vi framme i Örnsköldsvik. Efter det gick vi ut och åkte pulka. Man sjönk ner ganska mycket i snön när man minst anade det, haha. Vi byggde ett gupp också.
 
Jag hade med kameran och fotade lite, så här kommer en bild :)
Canon EOS 500D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
 
Annars så har vi det ganska bra här. Vi har fått både hemmagjorda hamburgare och tacos :O Nu sitter vi och äter godis och kollar på melodifestivalen. Kanske går upp lite i vikt under lovet...

Hos Anna

Är hos Anna nu och taggar att vi åker imorgon. Mer eller mindre, hehe... Nej, men det ska bli kul!

Äntligen klar!

Nu har jag äntligen blivit klar med alla inlämningar och så har jag dessutom packat ner det mesta jag ska ha med mig till Ö-vik, så nu kan jag äntligen ta det lugnt och vila lite. 
 
Kom på att jag faktiskt inte kollat på tv sen i lördags (vilket är väldigt ovanligt för mig. Jag brukar kolla på tv varje dag) så ikväll ska jag kolla på Pretty Little Liars hade jag tänkt :)
 
En bild från helgen...
Canon EOS 500D + Canon Macro EF 100mm f/2,8 L IS USM

Lite kreativt

Jag har pluggat så otroligt mycket i helgen, så igår kväll tänkte jag plocka fram ritplattan och testa att rita av något fint porträtt. Det kan ju vara bra att ta en paus från pluggandet också... Det slutade med att jag använde denna bilden. Resultatet lägger jag upp när jag har gjort bakgrunden ;)
Idag har jag för övrigt redovisat engelskan, lämnat in svenskan, lämnat in en del av engelskaredovisningen (okej, det var källor, men bara för att det ska verka som att jag är så duktig...), pluggat matte inför provet/redovisningen imorgon, pluggat samhäll, gjort en löpsedel och skrivit lite på en msk-inlämning (som jag inte alls fattar...)
Ganska ambitiöst ändå tycker jag!

Plugg, plugg...

Jag har så mycket att göra nu sista veckan innan lovet, så jag vet inte hur mycket jag kommer hinna blogga... Jag har fem inlämningar, två prov och en redovisning. Sen har jag nog glömt något... Här är i alla fall en bild från igår :)
Canon EOS 500D + Canon Macro EF 100mm f/2,8 L IS USM

Postkodmiljonären

Ikväll ska jag kanske vara med på TV wohoo, hehe. Nä, men vi var ju på inspelningen av postkodmiljonären och ikväll sänds det. Så om ni ser mig får ni gärna kommentera, hehe... Det är faktiskt tredje gången jag är med. De ni ;)

10 000:e bilden

Canon EOS 500D + Canon Macro EF 100mm f/2,8 L IS USM
Tur att den blev bra, hehe.

Men jag kan inte fatta att jag har tagit tio tusen bilder med systemkameran! På ett sätt känns det som att det borde hänt tidigare, haha, för jag har ju inte använt den jättemycket i vissa perioder, men ändå tio tusen bilder på mindre än två år. Det är väl inte så illa?

Smoothie

Jag hittade ett recept på en god smoothie som jag testade, och det var gott så det ska jag göra igen! Särskilt eftersom jag knappt kan äta några frukter.
 
Den är riktigt enkel att göra. Allt man behöver är 1 banan, 2 kiwi, lite bär och 2dl apelsinjuice. Sen ska det bara mixas och så är det klart!
 

Nyttigt med sallad

Jag sitter och kollar igenom bilderna jag tog ute nyss. Tror dom blev bra! Jag lånade ju ett macro-objektiv och jag fattar varför det är så populärt i skolan.
Äter lite surdegsbröd med rostbiff och sallad till också. Gott och lite lagom nyttigt.

1 Februari

Jag kan nästan inte fatta att det redan är februari! Det har ju inte gått särskilt lång tid sen nyår tycker jag. Och snart kommer nästa lov! Det ska bli skönt och kul :)
 
Efter skolan var jag i studion och fotade Sanna. Jag tror jag fick alla bilder jag behövde nu. Dessutom kom jag på en väldigt bra idé helt spontant, som får bli temat på albumet och antagligen affischen. Här är ett litet smakprov på det, hehe.
Jag lånade också hem macro-objektivet från skolan, så jag ska gå ut och fota lite imorgon hade jag tänkt. Tror det blir fint väder också. Det får gärna bli frost igen, för idag var det jättefint ute när jag gick till skolan.